Forró Barlang Show szuper zenészekkel, merész koncepciókkal és a '70-es évek újratöltött retróhangulatával
Kultúra
2016. okt. 20.

<p>A The Lovelaces zenekar október 22-én, szombaton 21 órától lép fel a Kaleidoszkóp Házban.</p>

A The Lovelaces zenekar 2011-ben jött létre Budapesten, azzal a céllal, hogy a mindenki által jól ismert, 70-es évekbeli, kopott VHS kazettákon őrzött felnőtt filmek zenei világát továbbörökítse. Aki ezeket a filmeket nézte, nyilvánvalóan nem a zenére figyelt. Amikor azonban a The Lovelaces elkezd játszani, ismerős érzések ragadnak el mindenkit. A zenekar repertoárját kezdetben a korabeli filmek alatt felhangzó dallamok alkották, ma már főleg saját számokat játszik, és senki sem tudná megkülönbeztetni az eredetieket az újaktól. Mindegyik ugyanazt a hangulatot idézi.

A zenekar célja az előadásaival egyfajta görbe tükör létrehozása, amiben megmutatja, hogy a legnépszerűbb műfaj torz, nem létező értéket közvetít, a zenekar szűrőjén keresztül azonban abszurd paródiává, modern tanmesévé nemesül.

A The Lovelaces koncertek elengedhetetlen része a zenekar mögé vetített, korabeli filmekből kiollózott montázs, amely egyben a zene illusztrációjának is tekinthető. A képanyagot azonban a társulathoz tartozó vizuális szakember úgy állította össze, hogy ne csak a tizennyolc éven felüli korosztály élvezhesse. Sokféle, nagy mennyiségű filmrészlet áll a VJ rendelkezésére, mely gazdagon variálható. Így a produkció eladható a pesti romkocsmák és mozik közönségének éppúgy, mint a nyaralóhelyeken kikapcsolódni vágyó családoknak.

A zenekar volt az egyik első Budapesten, amelyik mozi teremben tartott koncertet, a kezdetektől fogva teltházzal. A jelenlegi felállás számos, szerteágazó stílusú zenei formációból verbuválódott (Cabaret Medrano, Iparkutya, Hiperkarma, Biorobot, Spacetaxi, Jóvilágvan stb.). A két női éneket egy fuvola/szaxofon, gitár, basszusgitár és dob felállás kíséri. A zenekar a kezdetektől – vélhetően a sajátos tartalomból és a profi előadásmódból adódóan – az átlagoshoz képest nagyobb médiafigyelmet kap.

Október 22-én a Kaleidoszkóp Ház barlangjában folytatódik a show. IDE kattintva elérhetitek a Facebook eseményt is.

(forrás)