Zwelakhe parádézott a pályán, mégis kikaptak a Vitézek
Sport
2016. okt. 19.

<p>Új játékos-edzővel indultak csatába a Vitézek Kecskeméten, és bár a végén volt esély a győzelemre, rögbiseink vereséggel kezdték meg hosszú útjukat az új szezonban.</p>

Hosszú szünet után indult el a rögbis szezon, rögtön rangadóval vágtunk bele az új évadba. A felkészülési mérkőzéseken kiváló teljesítményt nyújtó Vitézek nem tudták megtörni a jól és helyenként bírói segédlettel is játszó hazaiak védelmét. Az első játékrész - a körülmények ellenére - kiegyenlített játékot hozott. A hazai pontok jobbára büntetőrúgásokból születtek (9-0).

A második félidőre a Vitézek felszívták magukat, szinte végig ők domináltak, a hazaiaknak csak apró villanásaik voltak. A csereként beállt Raul céljával szépítettek a Vitézek. A játék ismét felpörgött, már a győzelemről szövögettek álmokat, viszont a rossz napot kifogó, indiszponált játékvezető több esetben is tévesen ítélte meg a cél elérést.

Az eredmény ugyan nem, a játék biztató volt, a csapatban helyet kapó fiatalok nem okoztak csalódást, és a Vitézi csapatban pályára lépő játékos-edző Zwelakhe játéka élményszámba ment. A dél-afrikai igazolás Sölösi László mellett segédkezik a csapat edzésein, többek között az ő feladata a játékosmegfigyelés, a külföldi kapcsolatok ápolása, a posztspecifikus tréningek tartása, valamint az egyéni és csapatrész edzéstervek megkomponálása és végrehajtása is.

 

Kecskemét-Esztergomi Vitézek 12:5 (9:0)

Kecskemét, Sóstói Stadion, 200 néző. Vezette: Tompai Zoltán

Vitézek: Német, Heckel, Nagy, Jámbor, Koller, Sovány, Gyurcsik, Ágotai, Mándoki, Zwehlakhe, Kiss, Stigmajer, Suiogán T., Remsik, Volenté

Csere: Raul, Jimenez, Szakály, Csákvári, Gódor

Edzők: Sölösi László, Zwelakhe Sodlada

(forrás)