Esztergomi hölgy a legjobb vidéki felnőtt kardozó
Sport
2016. okt. 17.

<p><span style="font-family: 'Arial',sans-serif;">Eljött az október, és megkezdődött a vívók versenyszezonja. </span></p>

Az esztergomi kardozók Szegeden

A kardozók Szegeden a felnőtt vidékbajnokságon kezdték az idényt. A hölgyek mezőnyében nagy volt az esztergomi fölény, a legjobb négy közé csak a Szent György Vívó Egyesület vívói kerültek. A 2016-os év legjobb vidéki felnőtt női kardvívója a 13 éves Juhász Anna lett, aki ezen a napon az összes ellenfelét legyőzte. Mögötte a második Sági Bernadett lett, a két harmadik helyet Arvanitidu Nauszika és Mudrák Éva szerezte meg. A hetedik helyen is esztergomi lány, Fodor Zsófi végzett.

Női kard, eredményhirdetés

A felnőtt férfi kardozók versenyén Engelbrecht Patrik, a Szent György Vívó Egyesület korosztályos válogatott vívója jó vívással került a legjobb nyolc közé és a sokkal idősebbek közt fiatal kora ellenére az 5. helyen végzett.

 

Ezüstérmes esztergomi férfi kardcsapat

A férfiak csapatversenyén is helytálltak az esztergomi kardozók, az Engelbrecht Patrik, Alberti Bálint, Bogár Bence, Arvanitidisz Nikosz összeállítású csapat a szegedieket megelőzve az ezüstérmet szerezte meg az orosháziak mögött.

Esztergomi tőrözők

A Szent György Vívó Egyesület tőrözői Szigetszentmiklóson az utánpótlás korúak válogatóival kezdték a versenyszezont. Az újonc fiúk versenyén az 52 induló közül a nyolcas döntőbe két esztergomi fiú is bekerült. Molnár Endre nagyszerű vívással bronzérmes lett, Kovács Márton az 5. helyen végzett. A 2005-ös születésű bambi lányok versenyén Darázs Alexa a 7. helyen végzett.

 

Molnár Béla

elnök

Szent György Vívó Egyesület

(forrás)