Térkő borítást kap a Bástya-parkoló, és természetesen fizetős lesz

Térkő borítást kap a Bástya-parkoló, és természetesen fizetős lesz

2016. 10. 12. 11:59

Sokak örömére és még többek bánatára így döntöttek a képviselők. A felújítás október 17-től december 20-ig tart majd.

A munkálatok hétfőn keződnek, így az Önkormányzat arra kéri a kedves városlakókat, hogy október 17-én reggel 7 óráig hagyják el a területetet, ahol év végére 150 személyautó és 4 busz parkolót alakítanak ki. A beruházás előreláthatóan 43 millió forintból valósul meg.

Aki díjmentesen szeretne parkolni, vegye célba a Prímás-szigetet, melynek minden egyes négyzetmétere kikerült a fizetős zónákból.

Szó van róla, hogy a jövőben változhat a fizetős zónák határa, a díjszabás mértéke, illetve az egész rendszer nagyívű reformokon eshet át. Mint tudják, a testület a kérdés kapcsán (legalább) két táborra esett szét, mi megpróbáltuk felkeresni a képviselőket, hogy megismertessük önökkel az eltérő koncepcióket, a rendszer átszabásának ötleteit, valamint az indokokat és a félelmeket is. Egyelőre azonban nem mindenkinél jártunk sikerrel.

2016. 10. 13. 12:22

Jahhh, és még egy egészen "aprócska, pitiáner" dolog: csak gratulálni tudok, az időzítés megszervezőjének. Hogy ennek mennyire örülnek a városközponti üzletek tulajdonosai!!!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a "kedves" határozatot hozó képviselőknek!

2016. 10. 12. 22:33

Már sokszor, és sokat lamentáltunk ebben az ügyben. Soha nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Nem tudom, ez a hatalom aroganciája, vagy "csak" lustaság, vagy "csak" lenézésből, szóval sorolhatnám. A tény, hogy kierőszakolta pár képviselő, hogy fizetős legyen a parkoló. Ezek a "kedves" képviselők, persze tévedhetetlenek! Amikor már tarthatatlan az elméletük, kihúzzák a kalapból Miavec Jenő kedvenc elméletét: a "forgalomtechnikai" okot. Én nem vitatkoznék a tényekkel, de ilyenek nincsenek! CSAK FELTÉTELEZÉSEK vannak. Tényleg nem értem, miért nem lehet KIPRÓBÁLNI hogy egy negyed évig  NE LEGYEN A VÁROSBA FIZETŐS PARKOLÓ! Akkor tényekkel lehetne minden feltételezést bizonyítani, avagy cáfolni! Ettől biztosan nem omlana össze a város költségvetése! Azt is sokszor leírtuk már, hogy a lakosságra kirótt SARC-ból, a városnak vajmi kevés bevétele származott. Egyszerűen érthetetlen ez a makacs következetlenség. Nem tehetek róla, a fülembe cseng az ismert verssor: 

"Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

(Petőfi Sándor, Feltámadott a tenger)

2016. 10. 12. 16:52

Borzasztó ez a parkoló a belváros szívében, nem messze a Bazilikától. Néhány héttel ezelőtt jártunk Esztergomban, és undorító volt látni az ottani állapotokat és szagolni a szmogot. Nem azért jön el az ember vidékre, hogy ott is csak kipufogógázokat szagolgasson. Érdekes módon Párkányban is meg tudták csinálni a belvárost turista- és úgy általában emberbaráttá. Miért nem lehet a parkolót felszámolni, helyette parkot vagy más közhasznú létesítményt építeni?