Mostantól még nagyobb biztonságban Kertvárosban
Bulvár
2016. okt. 5.

<p>Az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség is csatlakozott ahhoz a segélykérő mobil alkalmazáshoz, amelyet az Unicef fejlesztett ki.</p>

A programot eredetileg az UNICEF Magyar Bizottság fejlesztette ki veszélyben lévő gyermekek számára.

Azért esett a választás erre a végtelenül egyszerű programra, mert a három nagy platform rendszerén tökéletesen működik, (Android, iOS, Microsoft) illetve akkor is használható, ha a telefonon ki van kapcsolva az internet kapcsolat.

A program az előre beállított számra, a mi esetünkben a kertvárosi polgárőrség ügyeleti számára küld egy SMS-t, mely tartalmazza a segélykérő adatait illetve GPS koordinátáit.

Az üzenet megérkezésekor a GPS koordináta alapján megállapítjuk, hogy mi a pontos helyszíne a segélykérőnek, URH rádión tudjuk küldeni a szolgálatban lévő járőreinket vagy az ügyeletben lévő kollégákat, közben a segélykérőt megpróbáljuk elérni telefonon.

Amennyiben nem tudjuk telefonon elérni, megtesszük a szükséges intézkedéseket.
Természetesen előre be van programozva a 112-es segélyhívó szám is, mely a rendőrség ügyeletére intéz hívást ingyenesen.

Két lehetőség van a használatra illetve jelzésadásra.

Az első, hogy a segítséget kérő, úgymond otthoni regisztrációt készít, vagyis amikor a programot beállítja és a telefonszámát bejegyzi, felveszi velünk a kapcsolatot, hogy a lakcímét, telefonszámát, esetleges betegségeit, értesítendő hozzátartozóinak elérhetőségét bejegyezzük.

Ez nagyon hasznos idős, esetlegesen egyedülálló embereknél.


(a bejegyzett adatokat SENKINEK nem adjuk ki, kizárólag hivatásos szerveknek, mint Rendőrség, Mentők, Katasztrófavédelem, de csak indokolt estekben!)

A második lehetőség, hogy egyszerűen csak bementi az ügyeleti számunkat a programba és amikor esetlegesen bajba kerül, úgy érzi követik a munkából hazafelé, baleset éri, csak küldi a vészhívást.

 

Android: UNICEF HelpAPP
iOS: UNICEF HelpAPP
Windows Phone: HelpAPP

Beállítás:

A program telepítése után nyomjunk a "beállítások" menüre és kapcsoljuk be a helymeghatározást.

Ha megvagyunk, A "saját SOS szám lehetőségre kattintva vegyük fel a polgárőrség ügyeleti számát, majd ismételjük meg a szám beírását az SMS gomb megnyomásával.

A kertvárosi polgárőrök ügyeleti száma: +36703665559

 

Így állíthatja be:

Esztergomi-Kertvárosi Polgárőr Egyesület

(forrás)