Van egy jó strandos sztorija, mellé pedig egy fürdőruhája vagy egy olyan fényképe a családi albumban, amelyet szívesen benevezne egy kiállításra?
Kultúra
2016. okt. 6.

<p>2016. október 5. és 31. között a Duna Múzeumban lesz látható a Szent István Strandfürdő úszástörténeti kiállítása, mely a Múzeumok Éjszakáján mutatkozott be először a nagyközönségnek. A múzeum a tablók bemutatása mellett tematikus tárgy- és fotógyűjtést szervez.</p>

Fotó: Duna Múzeum/Facebook

A tárlaton bemutatjuk az úszás történetét az őskortól a 20. századig: nemzetközi és hazai vonatkozások, az esztergomi úszóélet és úszósport múltja, és sok más érdekesség várja az érdeklődőket.

A Duna Múzeum a kiállítás ideje alatt tematikus tárgy- és fotógyűjtést szervez.

Strandfürdői emlék

Színesítsék emlékeikkel kiállításunkat!

A vendégkiállítás ideje alatt folyamatosan várjuk az Önök Szent István Strandfürdőben készült fotóit, amelyek felidéznek egy-egy kellemes fürdőzős pillanatot. Nemcsak képeiket, de megunt, a retró-korszakot idéző fürdőruháikat is elhozhatják, melyek a kiállítást követően akár a Duna Múzeum gyűjteményét is gazdagíthatják.

A fürdőruhákat minden nap 10-15 óra között személyesen, a Duna Múzeumban (Esztergom, Kölcsey utca. 2.), fotóikat pedig digitális formában a csobbanas@dunamuzeum.hu email címre várjuk. Kérjük, a fotók küldésekor tüntessék fel, mikor készült, kik szerepelnek rajta és milyen történet kapcsolódik a pillanathoz!

A tárlat 2016. október 31-ig tekinthető meg kedd kivételével minden nap a Duna Múzeumban.

 

Duna Múzeum

(forrás)