Olvasói levél: kommunikáció hiánya Esztergomban!
Gazdaság
2016. szept. 27.

<p>Családomnál a múlt hétvégén, 2016. szeptember 24-én esküvő és lakodalom volt, de nem dicsekvésnek szánom ezt a levelet. Egy nappal előtte, pénteken délelőtt elhelyeztek a "Kökényes út" elején 2-3 m<sup>3</sup> murvát, mikor nem tartózkodtunk otthon. Ezzel eddig nincs is semmi baj, kifejezetten üdvözlöm, azt hogy igyekeznek megjavítani az utat. A probléma ott adódik, hogy senki sem értesített bennünket erről, pedig csak ez az egyetlen út vezet a házunkhoz.</p>

Ez a helyzet aztán gondot okozott, sok mindent felborított!
 
Nem lehetett elhelyezni a saját telkemen a násznép néhány autóját, nem beszélve az egyéb problémákról, amit ez a 80 méter távolság okozott. Még szerencse hogy a kocsimat nem hagytam előző este a háznál.
 
Idén már befizettem a kötelező útadómat - több mint 20.000 Ft-ot - és így sem használhatom a járműveimet a házam megközelítéséhez? Nem vagyok olyan jómódú, hogy leszállópályát építsek magamnak! Az is lehet, hogy az útadó befizetésekor nekem kellett volna éves naptárat készíteni - de erről nem értesítettek - hogy mely napokon szeretném megközelíteni a házamat?
 
Már semmiben sem vagyok biztos, de egyet tudok: Szeretném itt nyugodt körülmények között leélni a nyugdíjas éveimet!
 
Ehhez próbáljanak hozzájárulni, ha már megválasztottuk Önöket!
 
Szeretném azt is tudomásukra hozni - mert úgy látom itt is vannak problémák - hogy az Önkormányzat az HIVATAL és egyben képviselet! Ami levél Önökhöz beérkezik - akár elektronikus is - illő lenne rá válaszolni, bárki is írta azt! Én hiába várom több levélre is a választ, van, amelyet több mint egy éve küldtem el.
 
Jó lenne azt is megérteni, hogy a kirakatba helyezett dekoratív események ugyan javítanak az önkormányzat működési összképén, de több esetben torzítanak, és a komolyabb - nem "felszíni" - problémák ezzel még nem lesznek megoldva.
 
Kedves Önkormányzat!
 
Bízom benne még mindig, hogy van Önök között olyan, aki meg tudja oldani ezt a gondot, és tudja mi az, hogy kommunikáció! Hát ez az ami hiányzik, ami jelenleg nincs, legalább is az én esetemben. A lakossággal való kapcsolattartás hiánya pedig kifejezetten káros a város fejlődése szempontjából!
 
Itt szeretném megjegyezni, hogy én írtam a "Koldus vagyok" szülővárosomban, Esztergomban! c. cikket, melynél sajnos nem vettem észre, hogy lehagyták a nevemet a levél végéről, pedig én ilyet nem kértem a Szeretgom szerkesztőitől. Nem félek senkitől, így vállalom a nevem. Amit eddig írtam, az színtiszta valóság, csak már elegem van az ilyen fajta történésekből!
 
Vajon mit szóltak volna akkor, ha ez a "kis esemény" Önöknél fordul elő?
 
Nádasdi László
Esztergom, Magyary L. u. 12.
 
Ha valamilyen észrevétele, témajavaslata van, vagy szeretné valamilyen problémára felhívni a figyelmet, ne habozzon, levelét címezze az info kukac szeretgom.hu-nak.
(forrás)