Interaktív kalandtúra Esztergomban: a város vízügy-történeti emlékeinek felfedezése
Környezetünk
2016. szept. 26.

<p>A Duna Múzeum idén is részt vesz a Múzeumok Őszi Fesztiválján, amelyet először 2006-ban rendeztek meg. A rendezvény fő célja azóta is a múzeumok széleskörű népszerűsítése. Ez az évente ismétlődő, hosszabb időszakot átívelő országos múzeumi programsorozat idei témájával a 225 éve született gróf Széchenyi Istvánra kíván emlékezni. Tekintettel a Széchenyi-emlékévre az idei fesztivál jelmondata Építs hidat - Híd, ami összeköt!</p>

Fotó: Handrás (a szerző további képeiért kattintsanak IDE és IDE)

Múzeumunk a fesztivál keretében egy városi kalandtúrával és előadással várja az érdeklődőket.

Október 1-jén, szombaton 10 és 14 óra között nemcsak családok, hanem baráti csapatok is felfedezhetik velünk Esztergom vízügy-történeti emlékeit, vízzel kapcsolatos kulturális és természeti értékeit. Interaktív városi kalandtúránk állomásain izgalmas rejtvények, érdekes feladatok várják a játékos kedvűeket - a végén pedig egy kis ajándék a Duna Múzeumban. Az első állomás a Széchenyi tér – Deák Ferenc utca sarkánál található árvíztáblánál lesz.

Milyen útlevéllel utazott Széchenyi István? Kik és miért írtak levelet a legnagyobb magyarnak? Hogy szól a gúnyvers, amit ellenségei költöttek? Október 19-én délután 17:30 órától muzeológusaink interaktív előadásából mindez kiderül. Emlékezzenek velünk a „legnagyobb magyarra”!

Mindkét rendezvény ingyenes. A programok megvalósítását a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület támogatja.

További részletek a múzeum honlapján.

 

Duna Múzeum

(forrás)