Légzsákok robbantak fel a Széchenyi téren
Gazdaság
2016. szept. 26.

<p>Közlekedésbiztonsági Napot tartott pénteken a Suzuki az Esztergomi Rendőrkapitányság, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és más szervezetek részvételével a város főterén. A rendezvény látványos bemutatókkal, filmvetítéssel és előadásokkal hívta fel a figyelmet a biztonságos autós és kerékpáros közlekedés, valamint a tűzmegelőzés fontosságára.</p>

Megnyitó beszédében Yoshinobu Abe, az esztergomi Suzuki gyár új vezérigazgatója elmondta, a rendezvény fő célja az volt, hogy a gyakorlatban is megjelenítsék a Suzuki filozófiáját: „A biztonság mindenek előtt”. A cégvezető hozzátette: 2005 óta minden Suzuki autó 5 csillagot kapott a gépjármű-biztonságot vizsgáló EURNCAP minősítési rendszerben. Az esztergomi gyár a világ 102 országába szállítja az itt gyártott járműveket.

Yoshinobu Abe, az esztergomi Suzuki gyár új vezérigazgatója köszöntőt mond a Suzuki Közlekedésbiztonsági Nap alkalmával a Széchenyi téren

A Közlekedésbiztonsági Nap programjai között két alkalommal is szerepelt légzsák-robbantási bemutató: a technikusok egy Suzuki SX4 S-Cross autón demonstrálták a Suzuki autókban alapfelszereltségnek számító hét darab biztonsági légzsák közül a front-, az oldal-, a térd- és a függönylégzsákok működését.

A rendezvény kiemelt programja egy valósághű baleset- és mentés-szimuláció volt, amelynek során autóroncsok, önkéntes szereplők, valamint a rendőrség, a mentőszolgálat és a tűzoltóság munkatársai és járművei segítségével mutatták be egy autóbaleset kiváltó okait és következményeit.

 

Magyar Suzuki Zrt.

(forrás)