Orbán Viktor a Magyar Suzuki új vezérigazgatójával tárgyalt
Gazdaság
2016. szept. 19.

<p>Orbán Viktor hétfő délelőtt bemutatkozó látogatáson fogadta Josinobu Abét, a Magyar <span>Suzuki</span> Zrt. új vezérigazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.</p>

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Völner Pál, Esztergom országgyűlési képviselője is, a Suzuki részéről pedig Urbán László vezérigazgató-helyettes és Krisztián Róbert operatív igazgató.

Orbán Viktor és Josinobu Abe áttekintették a Magyar Suzuki Zrt. piaci helyzetét és szerepét Magyarország gazdasági életében.

Az új, hazánkban gyártott Vitara piaci sikeréről - amelynek sorozatgyártását korábban a magyar miniszterelnök jelenlétében indították el - mindketten elismeréssel szóltak, és bizakodással tekintenek az esztergomi gyár termelésének további felfuttatása elé.

A magyar kormány megismételte elkötelezettségét, hogy a komárom-esztergomi térség közlekedési és infrastrukturális fejlesztéseinél messzemenően figyelembe veszi a Magyar Suzuki szempontjait - közölte a sajtófőnök.

 

MTI

(forrás)