Nemzetközi szavalóverseny Babits Mihályra emlékezve a városi könyvtárban
Kultúra
2016. szept. 15.

<p>Az esztergomi Babits Mihály Emlékbizottság és a Helischer József Városi Könyvtár 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondók jelentkezését várja a XLV. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre. Jelentkezési határidő: október 1.</p>

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az esztergomi városi könyvtár a „…virág volt a vers…” címmel nemzetközi szavalóversenyét. Ennek a megmérettetésnek különlegessége, hogy ötven év feletti amatőröket várnak a rendezők három szabadon választott magyar verscímmel, melyek közül a helyszínen választja ki a zsűri, melyiket akarja hallgatni. Ebben az évben Babitsra emlékezünk halálának 75. évfordulóján, ennek jegyében hirdették meg az idei megmérettetést: a jelentkezőknek egy Babits verset és további kettőt a kortársak költeményei közül kell magukkal hozni.

Tradícióteremtés céljából 2009-ben indítottuk útnak ezt a kezdeményezést, és, noha szerencsére szavalóversenyben nincs hiány hazánkban, a kimondottan ezt a korosztályt célzó felhívásra még nem volt példa. Bács Ferenc Kossuth díjas színművész a kezdetektől felkarolta ügyünket, ő örökös zsűri elnökünk.

Versenykiírás:

"...virág volt a vers..." versmondó verseny amatőröknek 50 év felett. Az esztergomi Babits Mihály Emlékbizottság és a Helischer József Városi Könyvtár 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondók jelentkezését várja a XLV. Megyei Könyvhét keretében megrendezendő szavalóversenyre.

A jelentkezés feltételei: három verscím Babits Mihály és kortársai tollából - közülük egy mindenképpen Babits verse legyen (ezek közül a helyszínen a zsűri választja ki a meghallgatandó verset); név; lakcím; elérhetőség feltüntetése

Jelentkezőket várnak az ország bármely részéből és a határon túlról is.

Jelentkezés módja: írásban (2500 Esztergom, Bánomi út 8.), telefonon (06-33-401-919; 06-33-523-170; 06-30-355-5620), e-mailen (eszi@vkesztergom.hu), faxon (33-401-919)

Jelentkezési határidő: 2016. október 1.

A rendezés helyszíne: Helischer József Városi Könyvtár (2500 Esztergom, Bánomi út 8.)

A rendezvény ideje: 2016. október 8., szombat 10 óra

Díjak: első helyezett (22 ezer forint értékű ajándékkönyv), második helyezett (17 ezer forint értékű ajándékkönyv), harmadik helyezett (13 ezer forint értékű ajándékkönyv)

 

Helischer József Városi Könyvtár

(forrás)