Dublinban a magyar színeket képviselték az Esztergomi Kick-Box Sportegyesület sportolói
Sport
2016. szept. 6.

<p>Az idei évben utánpótlás világbajnokságra került sor a WAKO égisze alatt, amelynek az írországi Dublin, azon belül is a Citywest Hotel adott otthont.</p>

Az esztergomi különítmény 8 versenyzővel és Olasz Attila edzővel vágott neki a versenynek, amely az augusztus 28-i kiutazással vette kezdetét. Az érkezést követően a versenyzők túl is estek a mérlegelésen, mindenki legnagyobb örömére. Másnap, azaz hétfőn bírói és edzői szemináriumok folytak, és kedden az ünnepélyes megnyitót követően megkezdődtek a várva várt küzdelmek.

Az első nap felemás eredményeket hozott versenyzőink számára. Ringes sportolóink, Nagy Larion és László Barni mindent megtettek a siker érdekében, azonban nem tudtak ellenfeleik fölé kerekedni. Vígváry Viktor light-contact szabályrendszerben győzedelmeskedett és jutott a legjobb 8 közé, így érte tovább izgulhattunk.

A szerda sajnos nem sok jót tartogatott az esztergomiaknak, Hegyesi Dani mindkét szabályrendszerben 16 között volt kénytelen búcsúzni. Bence 1 győztes mérkőzés után a 8 között ír versenyző ellen maradt alul. Borók Dominik a 8 között búcsúzott light-contactban, viszont várt még rá a kick-light, ahol javíthatott. Szachán Bolivár vitatható körülmények között kapott ki német versenyzőtől, a bírói "tisztánlátásról" árulkodik, hogy az ellenfél edzője is Bolcsit látta jobbnak, aki a következő napon kick-lightban a döntőbe jutásért harcolhatott. Viktor kick-lighton is bejutott a legjobb 8-ba horvát ellenfelét legyőzve.

Csütörtökre 4 főre apadt a még versenyben lévő esztergomi legénység. Szachán Bolivár, Borók Dominik, Magyar Szabi kick-lighton, míg Vígváry Viktor még mindkét szabályrendszerben érdekelt volt. Dominik, ha csak egy hajszállal is, de alulmaradt orosz ellenfelével szemben és 2:1-es vereséget szenvedett a 4 közé jutásért. Szabi magabiztos győzelemmel lépett túl portugál riválisán és ment be a legjobb 4 közé, szerezve már biztosan érmet. Este 8 után következett számára az elődöntő egy mexikói versenyző ellen. Sajnos azt kell mondanunk, hogy a bírók parancsoltak megálljt Szabinak, vitatható pontozásukkal. Bolcsi horvát ellenféltől kapott ki a döntőért folytatott küzdelemben.

Viktor mindkét szabályrendszerben magabiztosan jutott a 4 közé délelőtt, majd délután következtek az elődöntők, amelyet kick-lighton orosz ellenfél ellen nem sikerült megnyernie, viszont light-contactban szoríthatunk neki a pénteki döntőben!

Összességében szép eredményekkel zárult a csütörtöki versenynap Dublinban. Az esztergomi versenyzők közül VILÁGBAJNOKI bronzérmet szerzett három versenyzőnk is, Vígváry Viktor, Magyar Szabolcs és Szachán Bolivár, mindhárman kick-light szabályrendszerben. Utóbbi két fiatalember élete első világversenyén tette mindezt, úgyhogy méltán lehetünk büszkék rájuk.

Pénteken a még versenyben lévő egyetlen sportolónk Vígváry Viktor mérkőzhetett meg a világbajnoki címért horvát ellenfelével light-contact szabályrendszerben.

A mérkőzés nagyon jól kezdődött, hiszen Viktor vezetett az első menet végén. A második menetben is szoros, kiélezett mérkőzést láthattunk, ahol a végére sajnos Viktor fölé tudott kerekedni a horvát fiú, és a saját javára billentette át azt a bizonyos mérleget.

Szégyenkezésre azonban semmi ok, hiszen Viktor az egész tornán tudása legjavát nyújtotta, becsülettel küzdött, és a csapat legsikeresebb tagjaként egy bronz- és egy ezüstéremmel gazdagította Esztergom és saját gyűjteményét, amely a jövőre nézve kizárólag bizakodásra adhat okot!

"Büszke vagyok tanítványaim teljesítményére, remekül helyt álltak az év legfontosabb versenyén. Mindenki emelt fővel távozhatott a pástról függetlenül attól, hogy győzőtt vagy épp vesztett. Többen a későbbi győztestől kaptak ki, ami mutatja, hogy nem volt könnyű a sorsolásunk. Talán egy kicsi hiányérzet van bennem, két döntőbe jutásnál is a bírók inkorrekt módon befolyásolták a végeredményt, de ezen is túl kell lépnünk és folytatnunk a munkát, hogy a jövőben még eredményesebbek legyünk.

Talán Vígváry Viktor teljesítményét emelném ki, hiszen Viktornak zsinórban ez volt a harmadik világversenye, ahonnan két éremmel térhetett haza. Szerintem ez az eredmény is magáért beszél. Reméljük ez sikersorozat a jövőben is folytatódik.

Vígváry Viktor

Mindezek mellett szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak, a gyermekek családjának és maguknak a versenyzőknek, hogy elérhettük ezeket a remek eredményeket. Továbbá szeretnénk köszönetünket nyilvánítani az Új Európa Alapítványnak és a Mol Tehetségkutató Programnak, hogy támogatták Vígváry Viktor versenyzését a 2016-os évben."- értékelt Olasz Attila.

 

Esztergomi Kick-Box Sportegyesület

(forrás)