Szakszerűtlenül építették be a fedlapokat a frissen felújított utakon
Gazdaság
2016. aug. 31.

<p>A Kiss János altábornagy és a Kossuth Lajos utcákban is többször volt rá példa, hogy újra és újra megbontották az új borítást. A kivitelező folyamatosan javítja a hibákat.</p>

A Magyar Közút Zrt. kezelésében lévő esztergomi utakat újítottak fel az elmúlt időszakban, a munka azonban még mindig folyik. Az aszfaltozás után a csatornafedelek környékén például többször is felszedték már a burkolatot. Egyes helyeken akár két héten belül háromszor is.

Mind a Városháza illetékes osztályának, mind pedig a Közút sajtósának elküldtük kérdeseinket a munkálatokkal kapcsolatban. Egyelőre azonban még egyik helyről sem futottaak be a válaszok.

Végigpörgetve a netet azonban láthatunk hasonló példákat a nagyvilágból, ahol ugyanilyen problémákkal küzdöttek az útépítők - derül ki a Népszabadság csepeli utcákkal foglalkozó cikkéből. Esztergomban is valószínűleg a szintezéssel, illetve az aknafedél úttestbe való beépítésével állnak harcban a szakemberek.

Hogy mikorra lövik be pontosan a megfelelő magasságot, egyelőre rejtély.

Amint azonban bővebb információkkal is rendelkezünk az útfelújításokkal kapcsolatban, azonnal tájékoztatjuk önöket.

 

Frissítés:

Igazunk lett. A jelzett fedlapokat ugyanis minőségi kifogás miatt szedték ki, majd tették újra vissza.

Több esetben a fedlapokat szakszerűtlenül építették be, ezért a kivitelező jelenleg még javításokat és kiegészítő munkálatokat végez. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra törekszik, hogy a felújított utak -  igénybevételtől függően - akár hosszabb ideig szolgálják a biztonságos közlekedést - áll a Közút válaszában.

(forrás)