A kultúra és a kulináris élvezetek lesznek a középpontban az ősz második hétvégéjén
Kultúra
2016. aug. 29.

<p style="text-align: justify;">Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezése a Vízivárosban az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál.</p>

ÍZEK: gasztronómiai kalandozás, kulináris élvezetek, Esztergom Étele főzőverseny. KOROK: történelmi kitekintés, középkori életképek harci bemutatók. HANGULATOK: tánc, zene, koncertek, színes gyermekprogramok, sok meglepetés. Ezekről fog szólni az Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amelyet már ötödik alkalommal rendeznek meg Esztergom történelmi városrészében, a Vízivárosban.

Szeptember 9-11. között a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány és az Erzsébet park visszarepül a középkorba. A kornak megfelelően nem csak a hagyományőrző csapatok bemutatóit és hétköznapi életet megjelenítő táborképét nézhetik meg és próbálhatják ki a fesztiválra látogatók, de nyomon követhetik Sir Lancelot útját Camelotba, részesei lehetnek egy középkori vásári forgatagnak, megkereshetik a környék összes boszorkányát és az sem lesz meglepő, ha “János bácsi csatába érkezik”. A színpadon egész nap a HANGULATOK-é a főszerep.

Mesejátékok, tánc, könnyűzenei koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő képviselői várják a fesztiválozókat. A több száz méter hosszú kézműves vásártéren mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő finomságokat, valamint az egész hétvége alatt tartó kézműves foglalkozások, bemutatók és gyermekprogramok garantálják a különböző korosztályok szórakozását.

 

A rendezvény második napján, szeptember 10-én ismét keresik Esztergom város ételét. Az Esztergom Étele főzőversenyt negyedik alkalommal hirdették meg; a kezdetekkor a tájjellegű étel hiánya miatt indult útjára. A versenyzők családi recept vagy saját kreativitás alapján készítik az ételeket, amelyeket idén is szakmai zsűri bírál, a győztes pedig egy évig viseli a megtisztelő Esztergom Étele 2016 címet, és a legjobb helyi éttermek ( Mediterraneo étterem és rendezvényhelyszín, Rönkház étterem, Határ Csárda, Prímás Pince) étlapjára is felkerül a fogás. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott verseny idén is színes programokkal várja az érdeklődőket.

 A rendezvény részletes programja ide kattintva érhető el.

(forrás)