Irány Dublin!
Sport
2016. aug. 26.

<p>Az Esztergomi Kick-Box Sport Egyesület berkeiből kikerülő utánpótlás válogatottak kemény nyári edzéseken vannak túl. A csapat augusztus 28-án kel útra, részt vegyen a korosztályos Világbajnokságon Dublinban.</p>

Hosszú volt a nyár a 8 utánpótlás válogatottunk számára. A május végi Magyar Bajnokságot követő két hétben pihenőt kaptak Olasz Attilától, azóta viszont folyamatosan dolgozik a csapat, hogy mindenki a legjobb formájába kerüljön a korosztályos Világbajnokságra, amely Dublinban, az augusztus 28-i kiutazással veszi kezdetét. A felkészülés első fázisában az alapozáson, az erő-állóképesség fejlesztésén volt a hangsúly, ennek érdekében fiataljaink az adott időszakban heti 5 tréningen vettek részt.

A második állomás a hosszú felkészülés során a Csopaki Edzőtábor volt, ahol a csoportos bontásnak köszönhetően fiataljaink együtt edzhettek a válogatott keret jelenlévő tagjaival, Dancsó Zoltán és Olasz Attila irányítása alatt. A táborban már nagy hangsúlyt fektettek az edzők a technikai csiszolásra, továbbá, hogy minél több küzdelem kerüljön a gyerekek kezébe, lábába.

Innen egyenesen az esztergomi edzőterembe vezetett a srácok útja ahol egy pihenőnapot követően Olasz Attilával folytatták a táborban megkezdett munkát.

Idén, a korábbi évekhez képest egyedülálló módon, a Magyar Kick-Box Szövetség biztosította az utánpótlás válogatott tagjainak, hogy Vépen egy központi edzőtáborban együtt dolgozhasson az egész keret 5 napon keresztül, ahol a csapatépítés mellett a végső formába hozás és felpörgetés volt Dancsó Zoltán és Olasz Attila legfőbb célja.

És így jutunk el a jelenbe, a felkészülés véghajrájába, az utolsó hétre, amit a srácok az esztergomi teremben töltenek. Hogy a fiatalok edzőtáborban megszerzett formája meg is maradjon, sőt rátegyenek egy lapáttal, az utolsó héten Attila nem kevesebb 8 edzést vezényel Nekik.

Tehát bizton állíthatjuk, az előírt munka el lett végezve mind sportoló, mind edzői részről. A 8 fiatalember szinte az egész nyarat feláldozta, hogy minél méltóbban képviselhesse a küzdőtéren városát, csapatát, edzőjét, országát és természetesen Önmagát a Dublini Utánpótlás Világbajnokságon.

 

Esztergomi Kick-Box Sport Egyesület

(forrás)