Az államalapítás ünnepén is sakkasztalnál a jövő esztergomi sportolói
Sport
2016. aug. 26.

<p>Szent István Kupát rendeztek augusztus 21-én.</p>

Augusztus 21-én a Géza Fejedelem Iskolában rendezte az Esztergomi Sakk Club a hagyományos egyéni rapid sakkversenyét. A két csoportban 36-an indultak. A díjazással elsősorban az utánpótlást célozták meg, akiknek a versenyét a nadapi Németh Fruzsina nyerte meg, 9-8 ponttal, Csajági Sándor (Nyergesújfalu) 7,5 és Marosvári Gergő (Esztergom) 6,5 pont előtt.

Az A csoport versenyét Dibusz Ferenc (Géniusz Tata-Naszály) nyerte 7 ponttal, Horváth Csaba 7 (Géniusz Tata-Naszály) és Horváth István 6,5 ( Nyergesújfalu) előtt.

Legjobb ifjúsági és női versenyzők: Szücs Edina (Géniusz Tata-Naszály), legjobb serdülő sakkozó: László Balázs (Kisbér-Ászár), legjobb senior: Balázs András ( Nyergesújfalu), legfiatalabb versenyző: Fogarasi Emma ( Esztergom) lett.

A Sakk Iskola és az Esztergomi Sakk Club köszönetét fejezi ki a Géza Fejedelem Iskolának, Horváth Bélának, Juhász Istvánnak és László Imrének.

A környéken legközelebb szeptember elején rendeznek sakkversenyeket, amelyekre már nevezhetnek. Szeptember 2-án Mogyorósbányán rapíd nyíltat, majd 3-án és 4-én ugyanitt Fide versenyt szerveznek az 1600 élőpont alattiaknak.

(forrás)