Ha néha kicsit a fellegekbe vágysz: kulturális hegymászás minden korosztálynak augusztus 19-én és 20-án
Kultúra
2016. aug. 15.

<p>Idén újra a Szent Tamás-hegyre költözik Esztergom egyik legfiatalosabb rendezvénye, a Kaleidoszkóp Hegy. Engedd meg, hogy átnyújtsuk neked a szervezők meghívóját.</p>

A Kaleidoszkóp Hegy Fesztivál idén újra eredeti helyén, a Szent Tamás hegyen kerül megrendezésre a megszokott időpontban: augusztus 19-én és 20-án.
 

 Szabó Máté filmje a 2013-as Kaleidoszkóp Hegyről
 
Végre egy barátságos, sokoldalú, ingyenes rendezvény a városban! Délutánonként a családi programok mellett a hegyen élők tucatnyi udvarán művészkerteket rendeznek be, ahol többek közt helybeli alkotók munkáit látogathatja a közönség, este pedig exkluzív zenei produkciók és fényfestés emeli ünnepivé a hangulatot.
 
Az összművészeti fesztivál repertoárján a gazdag képzőművészeti és zenei kínálat mellett pantomim, kortárs tánc- és színielőadásokat is találunk. A gyerekek jókedvéről az óriásbuborékok mellett Rutkai Bori és zenekara, másnap pedig Csernik Szende, székely mesemondó gondoskodik. A nagyok figyelmébe a borudvar mellett az esti könnyűzenei felhozatalt ajánljuk: a hagyományos fellépők mellett, mint a párkányi Jóvilágvan, látható és hallható lesz a börzsönyi ihletésű Horhos, az esztergomi gyökerű Ős-Club Era, és a budapesti Mayberian Sanskülotts.
 
A Hegyről egyedi kézműves és dizájn termékekkel térhet haza bármely látogató, aki vásárol a helyszínen árusított iparművészeti holmikból, vagy egy kreatív workshop keretében saját kezével elkészít egy szép sarut. (A kézműves vásárhoz még ingyenesen lehet csatlakozni. Jelentkezés a 06 30 334 6024-es telefonszámon!)
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt minden korosztályból!
 
A Kaleidoszkóp Hegy szervezői
 

 

(forrás)