Elszabadul a történelem a Várhegyen: egy titkokkal és izgalmakkal teli séta, amire megéri benevezni a nyáron
Kultúra
2016. aug. 12.

<p>Hiszen ingyen van az egész. Ráadásul a cirka másfél órás barangolás során Horváth István régésztől, címzetes múzeumigazgatótól olyan információk birtokába juthatnak, amelyeket egyik bőrkötéses lexikonban sem olvashattak még, pedig ha ismernék, biztosan más szemmel tekintenének Esztergom történelmére is. És a Várhegy feltárása közben szerzett ismeretanyag napról napra frissül, hiszen a várossal együtt lélegző Pázmány Péter Katolikus Egyetem Esztergomban tartja Nyári Régészeti Táborát.</p>

A séta egyik legizgalmasabb állomása a híres feneketlen kút, amelybe beledobták még a…

A legjobb dolgokat nem akarjuk lelőni, így ha kíváncsiak a legújabb kutatási eredményekre és a VÁRható fejlesztésekre, dobjanak egy e-mailt Bokor Rékának (bokorreka1@gmail.com), amelyben kiválasztják az ásatáslátogatásra megfelelő időpontot.

 

Következő alkalmak augusztus 18-án és 25-én lesznek. A Facebook-on ITT tudnak tájékozódni.

Augusztus 13-án pedig a legkisebbek számára tartanak nyílt napot az egyetem esztergomi kampuszának kertjében. A Régészeti Játszóház keretében a kicsik kipróbálhatják a régészet alapjait, kutathatnak és áshatnak is.

A kíváncsi régészpalántákat a lokieszter86@gmail.com címen lehet benevezni az eseményre. Részletesebben pedig ezen a linken olvashatnak az eseményről.

(forrás)