A Széchenyi tér üdvözli az árusokat: egyelőre két helyen üzemel tovább a piac
Gazdaság
2016. aug. 9.

<p>A ruhás nagypiac és a heti kirakodóvásár átköltözik a főtérre, a zöldség-gyümölcs- és a húsárusok valamint az őstermelők viszont továbbra is a Simor János utcán várják a vásárlókat.</p>

Most és a jövő héten is ez lesz a menetrend. Majd a legújabb bedobott időpont szerint augusztus második felében megtörténik a piac teljes költözése is az ideiglenes helyére, a Sissay köz és az Arany János utca közé - derül ki az Önkormányzat sajtóközleményéből.

A piac átmeneti helyét jelenleg is próbálják formába hozni, majd augusztus második felétől hozzálátnak a Simor János utcán a vízműszolgáltató beruházásához is. A rekonstrukció végeztével pedig az Önkormányzat kezdi meg sétálóutca kialakítását a romok helyén.

Arról továbbra sem tudunk semmit, hogy a volt Granvisus gyár udvarán mikor alakítanak ki ideiglenes parkolót a most elvesztett parkolók helyébe. Pedig korábban erről is szó volt. Kérdéseinket július 26-án küldtük el az Önkormányzathoz, a válaszokat pedig azóta is nagy bizalommal várjuk, hiszen 15 nap késés esztergomi léptékben mérve nem is olyan nagy dolog.

Frissítés:

Hibáztunk, és egy, a munkáját már fél évvel ezelőtt elhagyó munkatársnak küldtük el kérdéseinket. És mivel a régi esztergom.hu-n nem frissítették az elérhetőségeket (az illető még aktívként volt feltüntetve), így nehezen is kaphattunk volna bármiféle információt az üggyel kapcsolatban.

(forrás)