Új járgánnyal róják a királyvárosi utcákat a közfoglalkoztatottak
Gazdaság
2016. aug. 5.

<p>Esztergom szimbolikus helyszínén, a Bottyán-palota előtti téren adta át a kocsi slusszkulcsát Romanek Etelka Somfai Györgynek. Egy dolgot azért hiányoltunk.</p>

Az Önkormányzat azon van, hogy a közfoglalkoztatottak minél jobb munkakörülmények között tudják végezni dolgukat. Hiszen mindannyian tapasztaljuk, hogy néha tényleg lehetetlen helyzetekben kell helytállniuk.

A polgármester Facebookján megjelent poszt szerint többen közülük már elvégezték a kisgépkezelő tanfolyamot is, melyet az önkormányzati feladatok ellátásábaan tudnak hasznosítani, illetve nagyban segítheti visszajutásukat is a munkaerőpiacra.

Az idei költségvetésből a megannyi szerszám mellett egy gépjárműre is futottta.

"Sajnos a Suzuki modellpalettáján nem szerepel ilyen jármű, így az esztergomi márkakereskedőkhöz fordultunk, a legjobb ajánlatot a kertvárosi Opel kereskedéstől kapta az önkormányzat: a platós Movano teherautó hat ember szállítására is alkalmas, bízom benne, hogy segítségével még hatékonyabban tudják ellátni feladataikat a közmunkaprogramban résztvevők" - írja Romanek Etelka.

Egy dolgot azért hiányoltunk. A kocsit ugyanis nem áldották meg. Pedig ennek elég erős hagyománya alakult ki az elmúlt időszakban.

2015 decemberében és 2016 júliusában is autóáldás kísérte Esztergomban az új járművek munkába állását.

Képek: Romanek Etelka/Facebook

(forrás)