Vérhegy lesz a Várhegyből: holnap Drakula kóstolgat a bazilika előtt
Kultúra
2016. aug. 16.

<p style="text-align: justify;">Augusztus 17-én egyenesen Szegedről jön városunkba a hirhedt erdélyi vérszopó. A főszékesegyház előtti téren felállított színpadon gigaprodukciót láthatnak az érdeklődők. A Drakula utolsó táncára már megválthatják jegyeiket is.</p>

 Fotó: szegedma.hu

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióját július 8-án mutatták be a Tisza-parti városban. A kritikusok egyöntetűen elragadtatással fogadták a produkciót, amelyre több ezren voltak kíváncsiak az ország legnagyobb színpadán, a Dóm téren. A táncosokat háromszor tapsolták vissza, ők pedig megannyiszor eljárták a búcsútáncot.

A táncjátékot végig elképesztő dinamizmus uralja, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas rendező koreográfus szívét-lelkét beleadta a táncmozdulatokba. A darabban közreműködik Keresztes Ildikó, Novák Péter és egy táncoló óriásmaci is.

A történet szerint Vlad Tepes egy erdélyi faluban szedi áldozatait, a nép azonban egy fiatal lány meggyilkolása után megelégeli a gróf ámokfutását, és fellázad ellene. Most gondolják el mindezt tánccal elmesélve! Ugye, hogy meg kell nézni?

Az alkotásról bővebben értekezett a Kultúrpart Blog, képeket a Szegedma oldalon találnak. Amennyiben pedig kíváncsiak az Esztergomi Várszínház további előadásaira, keressék fel programnaptárunkat, vagy látogassanak el a Várszínház megújult honlapjára.

 

Belépő: 3000 Huf

 

Mi lesz még az elkövetkező napokban?

Augusztus 18-án a Betyárjáték, 19-én pedig a Monarchia című darabot tekinthetiik meg az érdeklődők.

 

Jegyrendelés és jegyvásárlás:

Chatedrális Tours Utazási Iroda

Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky utca 26.

06-33-520-260

Welcome Programszervező Iroda

Esztergom, Kossuth Lajos utca 7.

06-33-311-121

Az előadás napján 18 órától a helyszínen.

(forrás)