Vízivárosi pokirándulás

Vízivárosi pokirándulás

2016. 07. 28. 15:39

Hetek óta véres háború dúl Esztergomban. Lehet, hogy negyven éves kor felett ez nem olyan szembetűnő, de július eleje óta ádáz küzdelem folyik a Team Valor, Team Mystic és Team Instinct között. Ha valakinek még nem esett volna le, a most megjelent Pokémon Go esztergomi hódításáról beszélünk.

Aki még mindig nem tudja, hogy miről van szó, mi is az a Pokémon Go, annak ajánljuk az index összefoglaló cikkét: Minden, amit a Pokémon Góról tudni akar. Mi inkább szűkebb hazánkra koncentrálva, az esztergomi helyzetet mértük föl.

A bazilika környékén elég egy órát eltölteni, és csordultig telik az inventory. Akad olyan hely, ahol megállva három stop is elérhető.

Esztergom szerencsére a környékbeli településekhez képest bőven el van látva PokeStoppokkal és Gym-ekkel, mind a Vzivárosban, mind a Széchenyi tér környékén. Nem véletlen, hogy az eddig estefelé üres utcákat, tereket pokémonozó fiatalok róják. Ezen felbuzdulva mi is nekivágtunk, hogy feltérképeztük a Várhegyet, mint a város legsűrűbben Pokestoppokkal teletűzdelt részét.


A Macskalépcsőn felfelé egy Drowzee-ba botlottunk.

Egy útonálló Venonat.

 

A századik Pidgey befogása már nem szerez különösebb örömöt. Sebaj, candy-nek jó lesz.

Tizenkettő egy Zubat

Aki huzamosabb ideje játszik a játékkal, észrevehette, hogy a globális trendekhez hasonlóan általában Esztergomban is a kék csapat dominál a legtöbb gymnél, bár a vízivárosi épp sárga volt.

Rövid sétánk legnagyobb fogása: egy Goldeen.

Aki nem lenne tisztában azzal, hogy egy idegen településen hol érdemes Gym-et keresni, hol számíthat sok stopra, annak van egy jó hírünk. A szeretgomot fejlesztő csapat előrukkolt egy új térképes szolgáltatással, ami talán segít beindítani városunkban is a Pokémon-turizmust. A ma útnak indított, egyelőre béta verziós pokehalo.hu-ra minden regisztrált felhasználó térképre viheti a helyszíneket, a játékos előre jelezheti környékbeli társainak, ha Lure module-t aktiválna, illetve könnyen meg lehet szervezni gym elleni közös támadásokat.

Az oldal még fejlesztés alatt áll, még több funkcióval fog bővülni a jövőben. Addigis csatlakozzatok a Facebook-oldalunkhoz, hogy értesüljetek az újdonságokról.

2016. 08. 03. 11:20

Nem értem, hogy miért nem egyértelmű ez embereknek a szeretgomon, hogy a térkép a Google térképe, nem a sajátunk. A Google logó is ott van a sarokban. Mégis pár havonta valaki megírja, hogy szar a szeretgomos térkép itt vagy ott, de senki nem vágja, hogy harmadik féltől van. Nem értem, itt senki nem használt még internetet? Lehet regisztrálni Google Map makerre, és javítani. Van benne hiba dögivel, lehet másnak is szórakozni vele, nem csak nekünk, és a lehetőség mindenkinek adott.

2016. 07. 29. 16:53

Nézve a térképet ...

Az Euronics Műszaki Szaküzlet a belvárosban?
Már jó ideje a Dobogókői úton található Park Centerben működik.