Vízivárosi pokirándulás
Kultúra
2016. júl. 28.

<p>Hetek óta véres háború dúl Esztergomban. Lehet, hogy negyven éves kor felett ez nem olyan szembetűnő, de július eleje óta ádáz küzdelem folyik a Team Valor, Team Mystic és Team Instinct között. Ha valakinek még nem esett volna le, a most megjelent Pokémon Go esztergomi hódításáról beszélünk.</p>

Aki még mindig nem tudja, hogy miről van szó, mi is az a Pokémon Go, annak ajánljuk az index összefoglaló cikkét: Minden, amit a Pokémon Góról tudni akar. Mi inkább szűkebb hazánkra koncentrálva, az esztergomi helyzetet mértük föl.

A bazilika környékén elég egy órát eltölteni, és csordultig telik az inventory. Akad olyan hely, ahol megállva három stop is elérhető.

Esztergom szerencsére a környékbeli településekhez képest bőven el van látva PokeStoppokkal és Gym-ekkel, mind a Vzivárosban, mind a Széchenyi tér környékén. Nem véletlen, hogy az eddig estefelé üres utcákat, tereket pokémonozó fiatalok róják. Ezen felbuzdulva mi is nekivágtunk, hogy feltérképeztük a Várhegyet, mint a város legsűrűbben Pokestoppokkal teletűzdelt részét.


A Macskalépcsőn felfelé egy Drowzee-ba botlottunk.

Egy útonálló Venonat.

 

A századik Pidgey befogása már nem szerez különösebb örömöt. Sebaj, candy-nek jó lesz.

Tizenkettő egy Zubat

Aki huzamosabb ideje játszik a játékkal, észrevehette, hogy a globális trendekhez hasonlóan általában Esztergomban is a kék csapat dominál a legtöbb gymnél, bár a vízivárosi épp sárga volt.

Rövid sétánk legnagyobb fogása: egy Goldeen.

Aki nem lenne tisztában azzal, hogy egy idegen településen hol érdemes Gym-et keresni, hol számíthat sok stopra, annak van egy jó hírünk. A szeretgomot fejlesztő csapat előrukkolt egy új térképes szolgáltatással, ami talán segít beindítani városunkban is a Pokémon-turizmust. A ma útnak indított, egyelőre béta verziós pokehalo.hu-ra minden regisztrált felhasználó térképre viheti a helyszíneket, a játékos előre jelezheti környékbeli társainak, ha Lure module-t aktiválna, illetve könnyen meg lehet szervezni gym elleni közös támadásokat.

Az oldal még fejlesztés alatt áll, még több funkcióval fog bővülni a jövőben. Addigis csatlakozzatok a Facebook-oldalunkhoz, hogy értesüljetek az újdonságokról.

(forrás)