Felmentünk a Prímás Pincébe, majd olyan vizuális élménnyel tértünk haza, amit nem tarthatunk magunkban
Kultúra
2016. júl. 27.

<p>Partos Nagy Eszter esztergomi képzőművész kiállításán az UNESCO által világörökség kincsnek nyilvánított helyszíneket láthatnak az érdeklődők. A 12 olajfestményből álló sorozat magyarországi és európai témákat dolgoz fel. A Szeretgom szerkesztősége és Esztergom fiatalos audiovizuális műhelye, az Innomotion Studio mindenkinek melegen ajánlja a tárlat megtekintését. A kiállítás augusztus 25-ig tart.</p>

 
Partos Nagy Eszter képzõmûvész:
 
1967-ben született Miskolcon. Édesapja, Dr. Nagy István a Miskolci Egyetem tanszékvezetõ professzora, édesanyja, tanítónõ volt.
 
A 1985-ben érettségizett a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban. Már a gimnazista évei alatt a zebegényi Szõnyi István szabadegyetemen képezte magát és Melocco Miklós zsámbéki mûhelyében tevékenykedett mûvészsegédként. 1991-ben nyert felvételt a Magyar Képzõmûvészeti Egyetemre, mestere Farkas Ádám volt. Az egyetem szobrász-tanár szakán 1996-ban szerezte diplomáját. Ezután több mint tíz évig élt a festõi szépségû zempléni faluban, Kékeden. A táj szépsége napról napra a szobrászt mindinkább festõvé formálta. A kis vadregényes településen a három fiú gyermek nevelése mellett, a világtól elhúzódva hivatásának is élt. A számos festményen kívül, melyek Európa néhány országába és Japánba is eljutottak, több kül- és beltéri freskót, szekkót és dombormûvet alkotottt, vidéken és a fõvárosban egyaránt.
 
Tíz évig mûvészeti iskolában tanított Encsen, (szobrászat,festészet és grafika tanszakokon) ahol számos megyei és országos gyõztes kis mûvész került ki kezei közül. 2010-ben  Esztergomba költözött családjával. Jelenleg a Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanára.
 
Partos Nagy Eszter honlapját ITT érhetik el.
(forrás)