Sürgős ügyek napirenden, mégis elmaradt a testületi

Sürgős ügyek napirenden, mégis elmaradt a testületi

2016. 07. 21. 10:46

Töredezik a frakció. Csupán négy képviselő jelent meg a Városházán 9 órakor. Tordainé Vida Katalin, Tóth Tamás, Bánhidy László és a polgármester, Romanek Etelka hiába várták a többieket, hogy határozatképes legyen a grémium.

Az ülést megelőzően a Szeretgomon is megjelent egy híradás, miszerint az esztergom.hu-ra még az ülést megelőzően fél nappal sem kerültek fel az előterjesztések. Így az egy dolog, hogy mi nehezen tudtunk volna felkészülni a testületire, de önök sem juthattak hozzá az információkhoz.

Esztergom információra éhes népe tehát tájékoztatás nélkül maradt. A képviselők viszont időben megkapták az előterjesztések anyagát – mondta az ülés elején Romanek Etelka. Szerencsés Gergely, Erős Gábor, Sasvári Viktor, Sztojka Lajos, Alberti Péter és Nyíri Attila közben írásban jelezték, hogy nem tudnak megjelenni a július 21-i rendkívüli testületin.

A grémium végül határozatképtelen maradt. Július 29-ére pedig újabb rendkívüli testületit hirdettek meg, miközben a napirendi pontok anyagai még most sincsenek fent az oldalon. Reméljük, jövő hétre már megszűnnek a kommunikációs akadályok, és mi is tájékoztathatjuk majd önöket az önöket érintő dolgokról.

2016. 07. 22. 14:18

Sajnos túl régóta figyelem a politikát. 98-ban az ismeretségi körömben egyedüliként jósoltam meg a Miép bejutását, azóta minden választás eredményét helyesen tippelem meg legyen helyi vagy országos. Sajnos Romanek nyerési esélyét Stámusz indulásakor lehetett borítékolni, ugye még páran elvittek szavazatot mint pl. a kulcsmásoló fia, aki érdekes módon azóta hivatali vezető vagy mi lett, nyugaton se történhetne ilyen az tuti. Szóval igen, meglásd a következőn nem indítja a fidesz Etelkát, de majd akkor megmondom ki győz. 

2016. 07. 22. 11:08

Szerintem Te már mindenkinél, mindennél többet tudsz....vagy csak a fantáziád határtalan! Vágyakozás!

2016. 07. 22. 8:57

Vajon mi lehet az, amire törvényességit tesz az aljegyző, a képviselők meg a passzív ellenállást választva inkább nem jelennek meg. Mivel ugye nemmel nem szavazhatnak. Ez a frakció nem töredezik, ez már szétesett. Kérdés, hogy mikor jönnek rá a most megemlített képviselők, hogy jobban járnak, ha nem állnak be a polgármester mögé, hiszen már most tudják odafönt, hogy nem indítják újra, hiszen irányíthatatlanná vált. Nem véltlenül kerül minket Orbán. De persze az időt ki kell tölteni, akkora blamázs nem eshet narancsföldön, hogy lemondassanak valakit. A most távollévő fideszes képviselők ezt már tudják...

2016. 07. 22. 8:16

Hm, az összes testületi ülést beírja az ember a naptárba, s próbálja úgy alakítani az életét (munka, család), hogy ne legyen ütközés.

De amikor hétfőn este fél hétkor kiküldenek egy meghívót csütörtök reggelre, akkor nem meglepő, ha valakinek már van kötött programja, amin nem tud módosítani. Ugye hiába kértük többször, hogy nem feltétlenül délelőttönként kellene tartani a testületiket, hiszen néhányan civilként dolgozunk is. Arról már ne is álmodjon az ember, hogy egyes bizottságokhoz hasonlóan kimenne egy körlevél, ki mikor ér rá...

Az időben megküldött anyagról pedig annyit, hogy konkrétan a képviselő testületi ülésre kiadottként 4 db napiredni pontról kaptam anyagot (25 + 1 sürgősségi szerepel a meghívóban). 16 napirendi pont anyagát a bizottsági ülésekre kiküldött levelezésekből ki lehetett mazsolázni. Egy napirendi ponthoz kapcsolódóan az aljegyző úr megküldte törvényességi észrevételét. Négy napiredni pontról (ebből 3 zárt ülés) nem találtam sehol, semmiféle anyagot.


Persze amikor frakciófegyelem van, akkor ez a szisztéma tökéletesen működik, teljesen mindegy, mi a téma, a frakcióülésen megbeszéltek szerint pörög le a szavazás, legfeljebb mi értetlenkedünk egy kicsit, hogy mi is van, miről is van szó.

2016. 07. 21. 16:18

 A nyár közepén amikor tudható, hogy 8 hiányzással nem lehet ülést tartani, és 6-an tisztességesen előre írásban jeleztek, miért kell ülést tartani, ezek szerint alakmatlan időpontban. Hol az egyeztetés.  Meszes Balázsról senki nem tud semmit? És mit tudunk a 4 további képviselőről? Egyébként iratlan szabály, a határozatképességet a többségi frakciónak kell biztosítania!

2016. 07. 21. 11:21

Sürgősségi ügyek?

Kinek sürgős,a képviselők többségének úgy látszik nem.

Nyár és uborkaszezon van,ennyi.