Esztergomiak a sportvilág elitjében: bemutatkozik a városi kick-box klub
Sport
2016. júl. 13.

<p>Ön is került már olyan helyzetbe, hogy sportolni vitte volna gyermekét, de nem tudta, hogy milyen lehetőségei vannak Esztergomban? Vagy épp most állnak a nagy választás előtt? Ha igen, akkor önnek is hasznosak lesznek a klubokat bemutató mini írásaink, amelyek eligazítják az esztergomi egyesületi útvesztőben. 2016 nyarán megmutatjuk a város sportos oldalát, ön pedig kiválaszthatja a csemetéjéhez leginkább passzoló sportágat. Vendégségben az Esztergomi Kick-Box Sportegyesületnél.</p>

4Fight Kupa Budapesten

Olasz Attilával, a klub vezetőjével beszélgettünk.

Mikor alakultak? Hány főt számlál az egyesületük? Hol tartják az edzéseiket?

Az egyesület 1984 óta része a városi sportéletnek, a jelenlegi versenyzői csoport Olasz Attila vezetésével 2007-ben kezdte meg a munkát. A további csoportokkal Zrínyi Miklós VI. danos mesteredző, Molnár Mónika és Szeifert Gyöngyi foglalkozik. Az edzések a Pézsa Tibor Sportcsarnok alagsori küzdőtermeiben folynak egész évben, folyamatos becsatlakozási lehetőséggel. Az egyesület taglétszáma az elmúlt években 100-150 fő között változott.

Bemutató a Széchenyi téren

Milyen eredményeket értek el versenyzőik az elmúlt időszakban?

Versenyzőink a tavaszi félév nemzetközi versenyein, Európa-illetve Világkupáin összesen 20 arany-, 12 ezüst- és 20 bronzérmet szereztek, emellett a szezonzáró hazai rendezésű Magyar Bajnokságon 10 arany-, 9 ezüst, és 20 bronzérmet tartott itthon a csapat. Mégis az elmúlt időszak legnagyobb eredménye a tavalyi spanyolországi utánpótlás Európabajnokságon elért kétszeres Európabajnoki cím, melyek Vígváry Viktor nevéhez fűződnek.

Az elmúlt években az egyesület tagjai folyamatosan képviseltetik magukat és a várost mind a korosztályos, mind a felnőtt magyar válogatottban, méghozzá eredménnyel, hiszen minden évben születik esztergomi érem a különböző világversenyeken.

Idén összesen 9 válogatott versenyzőnk van:

Utánpótlás válogatottak:

  • Kajtár Bence
  • Borók Dominik
  • Magyar Szabolcs
  • Vígváry Viktor
  • Szachán Bolivár
  • László Barnabás
  • Hegyesi Dániel
  • Nagy Larion

Felnőtt válogatott:

  • Jánosi Máté

Vígváry Viktor Európa-bajnok

Mire a legbüszkébbek?

Legbüszkébbek elsősorban az elért eredményekre vagyunk, hiszen ez igazolja, hogy megéri dolgozni edzőknek, versenyzőknek egyaránt. Továbbá remek dolognak tartjuk, annak ellenére, hogy egyéni sportágról van szó, kiváló csapategységet sikerült kovácsolni az elmúlt években az egyesületen belül.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, miután Zrínyi Miklós több évtizedes sikeres munka után lemondott a szövetségi kapitányi posztjáról, a válogatott irányítását a szombathelyi Dancsó Zoltán, illetve közvetlen segítőjeként Olasz Attila vette át. Ez mintegy elismerése a helyi műhelyben végzett munkának, és mondhatni félig-meddig esztergomi kézben maradt a magyar csapat vezetése. Valamint büszkék vagyunk arra, hogy az országos bajnokságot most már hagyományosan, minden évben az EKBSE rendezheti. Emellett az idei évtől kezdődően, az egyik legkedveltebb hazai, nemzetközi versenyt, a Mikulás Kupát is egyesületünk fogja rendezni.

Ovisok edzésen

Mi a legfontosabb célkitűzésük a jövőre nézve?

Az egyesület célkitűzései között elsősorban a minél jobb versenyeredmények elérése szerepel, de emellett nagy hangsúlyt kap az is, hogy a kick-boxot, mint szabadidő sportot minden korosztállyal megismertessük.

Miért a legjobb választás az önök sportja/egyesülete?

A kick-box olyan küzdősport, ahol többféle szabályrendszerben van lehetőség versenyezni.

Kipróbálhatod tehetséged olyan versenyeken, ahol csak a fél erejű ütések és rúgások megengedettek és ahol elsősorban az ügyesség, gyorsaság és taktikai érzék hozza meg a sikert. De megmérkőzhetsz full-contact szabályrendszerben is, ahol az előbbiek mellett már az ütőerőnek is nagy szerep jut.

Akár versenyezni szeretnél, akár hobby szinten űzni a kick-boxot, légy 6 éves vagy akár 60, köztünk a helyed!

Ha szeretnél gyors és erős lenni, komoly állóképességgel rendelkezni és egy jó csapathoz tartozni, akkor a kick-box a Te sportod!

Csatlakozni szeretne?

Cím: 2500 Esztergom, Jókai Mór utca 8.

Az EKBSE Facebook elérhetősége

www.kickboxesztergom.hu

+36706366906

(forrás)