A Déi városrész kultúrháza és a sakkiskola is átköltözött a Vízivárosba, ahol péntekenként várják a gyerekeket
Kultúra
2016. júl. 5.

<p style="text-align: justify;">Könyvtár, klub és sakkiskola. Ez volt a Teleház, amely július elsején <a href="https://www.szeretgom.hu/content/83829-koltozhet-a-4-es-posta-helyett-mukodo-postai-kirendeltseg">megszűnt</a>. A könyvek a Kaleidoszkóp Házba kerültek, és átmenetileg az Esztergomi Sakkiskola is itt tartja nyári edzéseit. Aki csatlakozni szeretne Kovács Gézához és az ifjakhoz, az megteheti péntekenként 13 és 16 óra között.</p>

Az Esztergomi Sakkiskola tanulói, az Esztergomi Sakk Club ifjúsági játékosai és minden sakkozni vágyó gyerek júliusban és augusztusban péntekenként 13 és 16 óra között a Vízivárosban, a Kaleidoszkóp Házban (Pázmány Péter út 7.) talál lehetőséget az elmefejlesztésre. Az egyre eredményesebb gyerekeknek ez egy alternatív nyári megoldás, a végleges elhelyezésről még folyik az egyeztetés. Így örömmel tájékoztaunk minden sakkbarátot, hogy az Esztergomi Sakk Club nem mondott le a további és még eredményesebb, erőteljesebb oktatási lehetőségekről, és a sakkiskola szeptemberi megnyitásáról sem a Babits Mihály és a Mindszenty József Iskola közelében.

A korcsoportos bajnokság után esztergomi gyerekek járják az országot, versenyeznek Esztergomért. Hétvégén Dunaújvárosban, majd Óbudán, utána pedig Balatonalmádiban is ott lesznek a nemzetközi FIDE Openeken. Augusztus 21-én a hagyományos Szent István Kupa nemzetközi sakkversenynek ad helyet Esztergom, majd ősszel a Komárom-Esztergom megyei Sakkszövetség támogatásával városunkban rendezik a megyei felnőtt sakkbajnokságot, a IV. Esztergomi FIDE Opent is.

A Teleház (Budai Nagy Antal út 2.) könyvtárát a Kaleidoszkóp Háznak ajánlotta fel, így aki olvasni szeretne az a Vízivárosban teheti meg a jövőben.

(forrás)