Zenés Nyári Estek Párkányban: Soulfool Band, Zombori
2016. 06. 23. 20:00

A párkányi Városi Művelődési Központ a nyáron zenés programsorozatot indít, melyen magyarországi zenekarokkal ismerkedhetünk meg, a zenei paletta legváltozatosabb szegmenseiből válogatva.

A program megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Kollégiuma támogatja.

június 23. csütörtök
helyszín: a VMK udvara

20:30 - Soulfool Band:
2013 végén Suba Attila, egy magyar blues énekes életrehívta a SoulFool Band-et. A cél az volt, hogy a 40'-es 50'-es évek elfelejtett blues és jazz dalait és hangulatait formálják meg mai fiatalos stílusban. A New Orleans swing a kiinduló pont és onnan haladnak a blues, a jazz határain egyenesen a bebop felé. Olyan neves zenészek szerzeményeit formálják meg mint Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles és Louis Jordan. Amerikai hangzással izgalmas és interkatív műsorral repítik vissza a közönséget az 50'-es évek New Orleans világába!

22:00 - Zombori
A Zombori egy fúziós-világzenét játszó formáció, amely a népzenétől ihletett dallamokat ötvözi a legkülönfélébb zenei stílusokkal. Egyaránt merít a jazz, a pop, rock, a folktronika vagy épp az indie világából, s közben megőrzi a népzene ösztönösségét.

A zenekart egy székesfehérvári baráti társaság hívta életre, s a Pestre szakadt és ingázó székesfehérváriak körében közismert Zombori úti buszmegállóról kapta a nevét.

Belépő: 3 euro