Költözhet a 4-es posta helyett működő postai kirendeltség
Gazdaság
2016. jún. 22.

<p>A Baross Gábor utcából újra a Budai Nagy Antal utcai helyiségbe teheti át székhelyét a postai kirendeltség. Arról viszont továbbra sincs információnk, hogy a csekkbefizetés mellett szóba került volna a szolgáltatásbővítés. <a href="https://www.szeretgom.hu/content/82606-4-es-posta-ujranyitasa">Pedig igény az lenne rá</a>. Csakúgy, mint egy közösségi házra a Déli városrészben.</p>

Mivel a Baross Gábor utca 3. szám alatti ingatlan épületeinek felújítása már a nyáron elkezdődik, ezért a kirendeltség júliustól újra a Budai Nagy Antal utcában fogadhat csekkeket, ha a holnapi testületin a képviselők elfogadják, hogy a Posta térítésmentesen használhassa a helyiséget. A Magyar Posta Zrt. most megfelelőnek találja az épületet, pedig korábban még arról panaszkodott a társaság, hogy "méltatlan körülmények között működött" a szolgáltatás az ingatlanban.

A Baross utcai épületbe egyébként a rekonstrukció után a HÍD Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ kerül majd, amely jelenleg az Aranyhegyi úton működik.

Az utóbbi években a Budain a Teleház működött a kisposta helyén, ahol az Esztergomi Sakk Club is tartotta az edzéseit, illetve a környék lakosságának kedvelt, kis közösségi színterévé avanzsált a rövidke tartózkodási idő alatt. A Teleház most különféle okokból kifolyólag elhagyja a helyiséget.

Teleházzal vagy anélkül, de azzal a környéken lakók is egyetértenek, hogy valamiféle, kultúrmissziót is teljesítő művelődési ház nagyon jól jönne a városrészben. Korábban már többször szó volt arról is, hogy a Magvető szoborért kapott pénzből a Baross Gábor utca 3. szám alatt alakítanának ki közösségi teret. Jelenleg nem tudunk hasonló kezdeményezésről Esztergom déli részén, illetve arról sem hallottunk, hogy a 4-es kisposta újranyitásának ügyében sikerült volna előrelépni.

A lényeg, hogy Délen a helyzet továbbra is változatlan.

(forrás)