Igazi közösségi sikersztori Szentgyörgymezőről
Gazdaság
2016. jún. 21.

<p><span style="font-family: Calibri; font-size: medium;">PET-palack gyűjtés után zöldült ki az óvoda udvara, amely a városrész közösségi erejét is megmutatja. Az akció nyáron is folytatódik, az intézmény pedig tovább szépül. Ön is beszáll a gyűjtésbe, és segít a csemetéknek?</span></p>

A Szentgyörgymezei Óvoda két éve kezdte el halmozni a PET-palackokat. Kezdetben a környezetvédelmet tartották szem előtt, majd egy-egy kirándulás buszköltségét finanszírozták az összegyűjtött pénzből. Ezek után döntötte el a nevelőtestület, hogy az intézmény udvarára is kellene fordítani a felgyülemlett összegekből, hiszen a felújítás után nagyon csúnya lett a zöldterület.

Szülők is segítettek, így termőföldet hozattak, majd füvesítettek, fákat, bokrokat vásároltak. A közös munka pedig hamar meghozta a gyümölcsét, hiszen az udvar napról napra egyre szebben festett. Az akció révén pedig a gyermekek is komoly szemléletváltáson esnek át, hiszen a környezettudatosság már fiatalon eléri őket. Ez pedig nagyon jó tapasztalat a jövőre nézve.

A nyáron az udvari játéktároló faház felújítására gyűjtenek az óvodában. Az akció résztvevőitől most azt kérik, hogy a szünetben se lankadjon a lelkesedés, június 27. és július 15. között zsákokban tárolják otthon a palackokat, amelyeket később behoznának. Majd július 18. és 22. között már nyitva lesz az intézmény kapuja is, és délig adhatják le a nyáron felhalmozott palackokat, július 25-től pedig már egész nap várják a zsákokat.

Az intézmény nagyon köszöni az eddigi és az ez utáni segítséget is!

 

A Szentgyörgymezei Óvoda Facebook-oldalán is tájékozódhatnak a gyűjtésről.

(forrás)