Dr. Szerencsés Lászlót újra megválasztottak a kamara élére
Gazdaság
2016. jún. 14.

<p>Tisztújító küldöttgyűlést tartott tatabányai székházában hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az ülésen a küldöttek egybehangzó szavazatával a következő négy évre újra elnökké választották Dr. Szerencsés Lászlót.</p>

Az újjáválasztott elnök elsőként megköszönte bizalmat, majd elmondta, hogy megújult a küldöttgyűlés, hiszen 66 tagból 30 fő új küldöttként vett részt a választáson. „Kamaráknak van dolga” - jelentette ki Dr. Szerencsés László, majd hozzátette, a kötelező és önként vállalt szolgáltatások rendszerében kiemelten fontosnak tartja a hazai és uniós pályázatokról való tájékoztatást, az országos kamara vezetésével meghirdetett „Vállalkozz Digitálisan” programban való részvételt, valamint a pályaorientációt, a duális képzést és a mesterképzést.

A küldöttgyűlésen részt vett és köszöntőt mondott Dr. Parragh László, az MKIK elnöke, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott. és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke. A kamara újjáválasztott vezetőségének gratulált Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Dunai Péter, az MKIK főtitkára.

A küldöttgyűlés a szervezet vezetőségébe a következő személyeket választotta: Kárpát Csaba általános alelnök, Bondor László kereskedelmi tagozati alelnök, Baráth Sándor ipari tagozati alelnök, és Rabóczky Jánosné kézműipari tagozati alelnök.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további elnökségi tagjai; Ember Dániel, Gimesi Sándor, Gyöngyös Antal, Juhász István, Kókai László, Kovács Károly, Kreitner János, Lődi Dénes, Odonics Attila, Petrezselyem Antalné, Pordán Zsigmond, Szikszai Katalin, Szlovák Mihály és Ujvári György.

A küldöttgyűlés az MKIK elnökének dr. Parragh László jelenlegi elnököt javasolta, a Közép-dunántúli régió által delegált kézműipari elnökségi tagnak Rabóczky Jánosnét javasolták. Az országos szervezet elnökségébe dr. Szerencsés Lászlót választották meg.

(forrás)