Ha az Erzsébet parkban szeretnél piknikezni, vigyél magaddal fűnyírót

Ha az Erzsébet parkban szeretnél piknikezni, vigyél magaddal fűnyírót

2016. 06. 13. 13:19

Legújabb esztergomi sétánk alkalmával városunk legkedveltebb parkjában kellett rádöbbennünk, hogy valami nagyon nincs rendben az esztergomi zöldfelületek rendben tartásával kapcsolatban.

Csupán odafigyelés kérdése lenne, hogy hétvégére rendbe tegyék Esztergom legszebb és leginkább turistacsalogató köztereit. Általában a megfelelő intézkedések nem is hiányoznak, így például a Hősök terén kisebb csúszásokkal rendszeresen levágják a füvet. Legutóbb, már írtunk róla, hogy a Kis-Duna sétányon viszont hiba csúszott a gépezetbe.

Most kíváncsiak voltunk, mi történik az Erzsébet parkban, ha nem írunk róla, és hagyjuk, hogy a természet szabadon tevékenykedjen.

Az eredmény az, hogy rendszertelenül vágják a füvet a városban, így megeshet az is, hogy a legkedveltebb esztergomi parkban sem fiygelnek oda a zöldfelületre, néhol pedig a lakóknak kell betelefonálni az illetékeseknek, hogy már elviselhetetlenül elburjánzott a növényzet.

A bazilikánál sem rózsás a helyzet.

Neked mi a tapasztalatod?

2016. 06. 14. 20:30

Olyan információt kaptunk "bennfentes" forrásból, hogy ahhoz, hogy a szerződött cég dolgozzon az kell, hogy a városházán aláírjanak egy megrendelőt. Az meg mostanában néha késik. Néha sokat. Tényszerűen nem tudható, hogy mi ennek az oka, találgatni meg nem akarok.

Eredeti méret

2016. 06. 14. 19:19

Pont egyik nap néztem: a Bazilika elé ültetett virágágyások mellett egy-egy fűnyírónyomnyi területen levágták a füvet, a többi területen kb. 30 cm-es már a fű. Ennek van értelme? Vagy ezentúl már csak gány-munka lesz mindig?

Igen, volt értelme. Ma lenyírták a Bazilika-feljáró mindkét oldalát fűnyíró traktorral. Pár nappal ezelőtt a virágágyások két oldalát azért nyírták le tologatós fűnyíróval, mert a traktorral nem lehet olyan közel menni hozzájuk, mint a tologatóssal vagy a motoros fűkaszával. Az már persze csak szervezés kérdése lett volna, hogy egy napra ütemezzék mindkét munkát...

2016. 06. 13. 18:52

Pont egyik nap néztem: a Bazilika elé ültetett virágágyások mellett egy-egy fűnyírónyomnyi területen levágták a füvet, a többi területen kb. 30 cm-es már a fű.

Ennek van értelme? Vagy ezentúl már csak gány-munka lesz mindig?