Hangverseny a Bazilikában, kórustalálkozó Dorogon
2016. 06. 18. 11:30

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében június16-án, csütörtökön érkezik hazánkba Merja Hammar vezetésével a Finnország középső részén, az Északi sarkkör közelében található Ruukki település női kórusa.  

 Az 1994-ben alapított Naiskuoro Pytinki tagjai Sanna Jaako karnagy nő vezénylésével június 18-án, szombaton 11 óra 30 perces kezdettel az esztergomi Bazilikában fognak énekelni. Az ezer tó országából érkező dalosok még az nap Dorogra látogatnak, ahol részt vesznek a József Attila Művelődési Házban 17 órai kezdettel megrendezésre kerülő 46. Nemzetközi Kórustalálkozón. A nagyszabású rendezvényen rajtuk kívül az alábbi kórusok mutatják be műsorukat:

 

Stilla Pectus Nőikar - Párkány (Szlovákia)

Őszirózsa Énekkar - Naszvad (Szlovákia)

Ars Musica Kórus - Esztergom

Maklári József Kórus - Perbál

Kalevala Kórus - Budapest

 

A hangverseny és a kórustalálkozó színvonalas szórakozási lehetőséget ígérnek a kóruszenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így ezekre is, a belépés díjtalan.

 Ötnapos programjuk során a finn vendégek megismerkednek Budapest és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára  és részt vesznek egy középkori lovagi tornán is.