Miért nem térkő került a Fürdő Szálló elé?

Miért nem térkő került a Fürdő Szálló elé?

2016. 06. 10. 14:14

Ma Esztergomban a felújítások alkalmával mindenhol térkövekből építenek járdákat, a Fürdő Szálló előtt viszont újra aszfalt került a gyalogosok lába alá. Vajon a belvárosban miért nem számít az esztétika?

A Szeretgom végére járt az ügynek. Dr. Szerencsés Gergely képviselő elmondta: az E.On most kicserélte a járda alatt futó kábeleket, és helyreállította a világítást, illetve leaszfaltozta a járdát is. Viszont a városközpont, amelynek része a Bajcsy-Zsilinszky út is, az elkövetkező időszakban óriási változásokon esik majd át. A végleges koncepció azonban még nem készült el, ezért egyszerűbbnek tűnt, hogy csak akkor kezdjenek bele a jóval drágább térkövezésbe, ha már kéznél vannak a tervek is.

A Pöttyös téren is hasonló a helyzet, a hangulatjavító intézkedések már javában zajlanak, a tér teljes rekonstrukciója azonban továbbra is a jövő zenéje.

Eredeti méret

2016. 10. 19. 21:47

"Dr. Szerencsés Gergely képviselő elmondta: (...) az E.On (...) leaszfaltozta a járdát is. Viszont a városközpont, amelynek része a Bajcsy-Zsilinszky út is, az elkövetkező időszakban óriási változásokon esik majd át. A végleges koncepció azonban még nem készült el, ezért egyszerűbbnek tűnt, hogy csak akkor kezdjenek bele a jóval drágább térkövezésbe, ha már kéznél vannak a tervek is."

Csal halkan kérdezem a nálam okosabbaktól: a fenti logika alapján a Bástya-parkolót miért nem aszfaltozzák a jóval drágább térkövezés helyett?

2016. 06. 13. 15:23

De nyilván a feltörésnek, darálásnak, újraaszfaltozásnak is van költsége.

Nem csak az, hanem komoly gépekre van szükség a munka elvégzéséhez. A térkő lerakásához némi szaktudás, kézügyesség szükséges, ami nem feltétlen hátrány ebben az agyon gépiesített, szalagrendszeresített világban. 

Emlékszem rá, amikor a Dorog Egom. közötti útszakasz, még bazalt kövekkel volt kirakva, az út kát oldalán nagyra nőtt szederfákkal.

2016. 06. 13. 10:17

Ezt nem tudtam.

De nyilván a feltörésnek, darálásnak, újraaszfaltozásnak is van költsége.

2016. 06. 12. 15:32

Egyébként az aszfalt is újrafelhasználható anyag, ha felmarják vagy feltörik és ledarálják, újra lehet vele burkolni.

2016. 06. 11. 19:38

"... az elkövetkező időszakban óriási változásokon esik majd át.

  • Kérdés, hogy hány évet jelent az "elkövetkező időszak"?

A végleges koncepció azonban még nem készült el, ezért egyszerűbbnek tűnt, hogy csak akkor kezdjenek bele a jóval drágább térkövezésbe..."

  • A végleges koncepció elkészüléséig még hány évtizedet kell várni?
  • A lényeg pont az, hogy a térkövek újra felhasználhatók akkor is, ha felszedik őket, az aszfalt meg mehet a .....ba. Kidobott pénz.
  • Prágában láttuk, hogy minden járda kis kockakövekkel van kirakva. A kockakövek homokba ágyazva. Ha bármi történik (csőtörés, javítani való - és láttunk éppen munkálatokat is!), felszedik a köveket, kiássák a talajt, kijavítják, majd visszarakják a köveket. Nem kell feltörni a betont (pocsékba megy), nincs zaj (nem idegesek az emberek), végül nincs újabb anyagköltség se. Csak a visszarakás munkadíja. 

 

2016. 06. 10. 18:48

... ez is valami. Persze ha lesz folytatás a nagyívű terveknek ...Mert ha nem tudnátok .... 

Szétesett az EU támogatási rendszere a magyar korrupció miatt..

Egészen figyelemre méltó hír. Úgy látszik lassan megismerik a magyar észjárást.

Köszönhető ez orbánnnak a "gecinek". Igaza volt Simicskának.

Olvasd el!

http://nol.hu/belfold/szetesett-az-eu-tamogatasi-rendszere-a-magyar-korrupcio-miatt-1618939

2016. 06. 10. 17:05

És az nem javította volna a "hangulatot", hogy a palánkot leszedik a Fürdő elött, és nem csak a fél járda lenne használható, illetve aszfaltozva?