Startra kész a TDM - Várja soraiba az új tagokat az egyesület
Közélet
2016. máj. 25.

<p>A Városháza nagytermében tartja taggyűlését csütörtök délután 3 órakor az Esztergomi és Térsége Turisztikai Egyesület. A TDM szervezet 2015 nyarán jött létre azzal a céllal, hogy régiónk önkormányzatait, vállalkozásait összefogva segítsenek a környék turizmusát fellendíteni.</p>

Fotó: Art Bejo

A megalakulás óta eltelt hónapok nagyrészt háttérmunkával teltek, a jogszabályi előírásokkal összhangba kellett hozni az egyesület működését. A kezdeti akadályok leküzdése után most kezdődik az érdemi munka: először egy olyan turisztikai koncepciót kell megalkotni, amely a város és a térség adottságaira alapozva egy jól kommunikálható üzenetet alkot. Ezt az üzenetet, megfelelő kommunikációs eszközök segítségével, előre meghatározott célcsoportoknak hatékonyan kell eljuttatni, csak így lehetünk versenyképesek mind a hazai, mind a külföldi turisztikai piacon.

Továbbra is keresnek azonban egy turisztikai tapasztalatokkal rendelkező, ötletekkel teli menedzsert, aki generátora lenne a jövőbeli folyamatoknak, és összefogná a TDM szervezet, illetve a referensek munkáját. Koós László, az egyesület elnöke a Szeretgomnak elmondta, hogy mivel a legjobb szakemberre van szükségük, ezért a menedzsert addig keresik, amíg meg nem találják a tökéletes jelöltet. Természetesen a TDM szervezet ez idő alatt is működik, számos olyan feladat van, ami menedzser nélkül is elvégezhető. Mint az elnöktől azt megtudtuk, eddig is sokan nyújtottak be pályázatot a TDM referensi pozíciókra is. Amint kiválasztják ennek a csapatnak a tagjait, kezdetét veszi az alkotói folyamat, amihez nélkülözhetetlen a várossal való jó kapcsolat - szerencsére az egyesület célkitűzései megegyeznek a nagypolitika elképzeléseivel.

 A számos önkormányzati és vállalkozó taggal büszkélkedő TDM szervezetet több kiváló szakember is erősíti, akik szakmai tapasztalataikkal, munkájukkal támogatják az összefogást. Az egyesület elnöksége örömmel vette azon civil emberek jelentkezését, akik szabadidejükben - társadalmi munkában - szívesen részt vállalnának az előttünk álló feladatok elvégzéséből. Közös cél az önkormányzatok, turisztikai vállalkozások és minden turisztikával kapcsolatos szereplő összekovácsolása, hiszen együttes erővel sokkal nagyobb a mozgásterük, mint a tagoknak szétaprózva. Külön-külön a településeknek a turisták idecsalogatása hatalmas energiát emészt fel, és nem is minden esetben érnek el látványos eredményeket. Elengedhetetlen, hogy a térség turisztikai szereplői egy közösen megformált cél érdekében, egymást támogatva dolgozzanak.

 Az egyesület elnöke bizakodó a jövőt illetően, és reméli, hogy idővel azok is csatlakoznak a kezdeményezéshez, akik még nem tagjai a TDM-nek. Az egyesület várja soraiba az új tagokat!

(forrás)