Esztergomi Séta: A gazos Gesztenye fasor

Esztergomi Séta: A gazos Gesztenye fasor

2016. 05. 13. 11:05

A hétvégén háromnapos fesztiválra készül a város, a Prímás-sziget sétányi része, az esztergomiak egyik kedvenc sétálóhelye, amely összeköti a belvárost és a Széchenyi teret a Vízivárossal és a bazilikával korántsem turistacsalogató látványosság.

Törölt felhasználó #2923

2016. 05. 15. 17:16

Egyet értek az elöttem szólóval,de a következöket tenném hozzá.A szigetnek ez a része tiszta dzsumbuj, - viszont a másik oldalon Kis Duna - sétány kikövezet   partioldalát a kirendelt közmunkások " precizen " bugylibicskával faragták ki a gazt  a fugák közül.De ez még semmi a Simor János - utcában úgyan ilyen " technológiával " végezték  a járdaszegély és a ház tövében kinőtt gaz eltávolitását !! Kis - Duna sétányon az összes zápor csatorna el van dugulva - azt is ki kellene az önk - nak takaritani ,mivel önk - ti feladat ! Szóval nagyobb figyelmet kellene forditani, - ez esetben a sziget zöldterületeinek rendben tartására, - bele értve az Erzsébet - parkot is ! Mert ha az ide látogató nem megy le a Bazilikából a " városba " akkor legalább egy rendezett zöldterületet lásson !!! Még csak annyit, - ha még meg lennének azok az eszközök, - úgy mint fűnyiró, fűkasza s.t.b. amit " anno " az ö.n.k. vásárolt akkor talán nem lenne ekkora dzsumbuj !!! 

Törölt felhasználó #2923

2016. 05. 13. 21:17

Ez a gazos dzsungel egészen a Lépcsős hídig húzódik, de az Erzsébet park állapota is igen siralmas. Én azt nem értem, hogy ennyi önkormányzati közmunkás mellett nincs ember, hogy néhány fűkaszával végigmenjenek egy nap alatt... Siránkozunk, hogy a turisták hol vannak, meg miért nem sikerül becsalogatni a Bazilikán kívül a Dunán hajózó külföldi vendégeket a városba.... Lehet, hogy ha macsétát adnánk a kezükbe akkor sikeresebben betalálnának!

Több fórumon is elhangzott, hogy Esztergomban milyen alacsony a zöldterületi arány. Ne is legyen több mert ha ezt a keveset is csak így sikerül önkormányzati szinten gondozni, akkor nincs értelme zöldíteni... Állítólag a Prímás sziget a város zöld tüdeje és sport/rekreációs területe. Ezzel szemben én csak egy gondozatlan gazos elhanyagolt szigetet látok. 

2016. 05. 13. 12:28

Ez már a lampionos idején is feltűnt: sokan ezen az oldalon próbáltuk követni az eseményeket, és keményen meg kellett küzdeni a dzsungellel.