Ősrégi térképet nyomnak az Esztergomba érkezők arcába a buszvégen

Ősrégi térképet nyomnak az Esztergomba érkezők arcába a buszvégen

2016. 05. 11. 14:07

A turizmusról szóló fórum slágertémája lett Esztergom elavult (néhol nem is létező) turistatájékoztatási infrastruktúrája. A legtöbbünknek már fel sem tűnik, de a Zalka Máté Simor János utcában, a buszpályaudvaron egy valószínűleg 1980-as évekbeli térkép díszeleg.

A járművek ugyanis 1965-ben költöztek át az akkori Zalka Máté utcába, előtte a Lőrinc utcában volt a végállomás. Elvileg 2019-ben még délebbre kerülnek majd a buszok, hiszen átadják az új intermodális csomópontot.

Aki csak betoppan hozzánk, azt sem fogja tudni, hogy van élményfürdőnk. Még a 2000-es évek közepén készült térképeken is csak úgy tüntetik fel, mintha 10 éve folyamatosan építenénk. A történelem fricskája, hogy tényleg így van. Bár a térkép készítője valószínűleg nem így gondolta. Mindenesetre legalább egy új tábla már van a városban, amelyen úgy szerepel, hogy elkészült.

A buszpályaudvaron felcsavarozott térkép szerint két mozink van, Hurka Csárdánk, Rió Kávészalonunk a Központi Kávéház (Szamos!) helyett. De a térkép alapján arra sem fog gondolni, hogy át tud menni Párkányba.

Nem ez az egyetlen retro eleme az esztergomi tájékoztatási rendszernek. Itt vannak például az utcanévtáblák, a város egyes pontjain akár a száz évvel korábbi elnevezéssel találkozhatunk.

Önök szerint mi legyen a megoldás?
Muzeális darab, hagyjuk ott, zárjuk vitrinbe, és írjuk oda, hogy 1965-ös változat.
Le kellene csavarozni, ennyi. Ne bohóckodjunk már.
Ha ennyire makacsul tartja magát ez a térkép, akkor inkább alkalmazkodjunk hozzá mi.
Tök mindegy, úgysem innen informálódik a turista. Majd a telefonjába bepötyögi, ha akar valamit.
Ez a tábla Esztergom fejlődésének szimbóluma.
Quiz Maker
 

2016. 05. 12. 17:04

Egy település térképének mindig aktuálisnak illik lenni, főleg a tömegközlekedési végállomásokon. Különben azt hihetné az ember, az "ellenség megtévesztésére" tették oda ki! :DDD

Nekem az se tetszik, hogy a fővárosban az Árpád hídi buszvégállomás szét lett rúgva, hatalmas homokkupac van az állomás helyén, de sehol nincs eligazító tábla, honnan indulnak a buszok!
A metró állomás aluljárójából feljövet egy kerítés torlaszolja el az utat. Erre kellene egy ismertető tábla, mi történt?
Ne ijedjen meg a kedves utas, nem bombatámadás volt, hanem... ez meg ez lesz (majd valamikor) itt.... Ezért az IDEIGLENES buszmegálló itt és itt található!
Vagy valami ilyesmi...

2016. 05. 11. 14:30

Szerintem ez kicsit kevésbé régi lehet azért, bár lehet, hogy keverednek rá 60-as évekbeli anakronizmusok. De a Sportcsarnok rajta van, az meg inkább 80-as évek eleje.