Szavazzon a tokodi Waldorf sulira, segítse az iskolaépület felújítását
Kultúra
2016. máj. 11.

<p>Február óta felpörögtek az események a Csodafa Waldorf Kezdeményezés háza táján, korábban arról is szó volt, hogy<a href="https://www.szeretgom.hu/content/82110-esztergomnak-nem-kellett-tokodon-lesz-a-waldorf-iskola"> Esztergom-Kertvárosban</a> nyithatja meg kapuit az intézmény, végül Tokod élt a lehetőséggel. Az Öreg Iskola épületének felújításai munkálatai már javában zajlanak, szeptemberben megkezdődik az oktatás is. A waldorfosok most elindultak egy versenyen, hogy beszerezzék az iskola újjávarázsolásához szükséges falfestéket.</p>

A tokodi Waldorf sztori

2016. február 11-én hosszú távú használatbavételi szerződést írtak alá a Tokod Nagyközség Önkormányzatával, így szeptemberben az "Öreg iskola" épületében az intézmények megkezdhetik a működésüket. A beiratkozáskor túljelentkezés volt az óvodai csoportba, és szép számmal jelentkeztek 1-4 évfolyamokról az iskolai osztályokba is.

Céljaik eléréséhez számos feladat áll még előttük. Jelenleg aktívan dolgoznak az óvoda és iskola épületének felújításán, korszerűsítésén. A munkálatok adományokból, támogatásokból, és többségében önkéntes munka által folynak. A felújítás két ütemben történik. Idén az alsó szint kerül kialakításra az óvoda és az alsó tagozatosok számára. Terveik szerint jövőre pedig a felső emelet osztálytermei újulnak meg, és tovább bővül az épület. Jelen projektből az alsó szint - folyosó, termek, csoportszoba, fogadó, stb. - és a nevelői falait szeretnénk kifesteni, mivel egyelőre csupaszon várják, hogy új életre kelljenek szeptemberre a beiratkozott ovisok és iskolások, valamint dolgozóik fogadására. A munkálatokat állandó önkéntesek, a szülők és a pártolók aktív közreműködésével szeretnék megvalósítani.

A Let's Colour szavazásán most megnyerhetik az iskola újjávarázsolásához szükséges falfestéket. Regisztráció után minden nap tudnak szavazni EZEN A LINKEN.

(forrás)