Vajon ki lesz a dömösi gólya, Macamadár megmentője?

Vajon ki lesz a dömösi gólya, Macamadár megmentője?

2016. 04. 22. 13:55

A dömösi fióka és madármentők segítséget várnak, hiszen vendéget kaptak Afrikából. Az ifjú gólya pedig szívesen beköltözne új otthonába, ha a fészket sikerülne feltenni a kémény tetejére. Ehhez viszont darus kocsira lenne szükség.

Márton András

A dömösi vadmadár-mentőközpont kapott tavaly egy mesterséges fészek-alapot a Nemzeti Parktól. Ezt egy esztergomi támogató megerősítette, leszintereztette, és épített hozzá egy profi egyedi tartót, hogy a fészket a kéményünkre lehessen feltenni.

A fiatalember, aki fészektartót építette, fel is tette a kéményre a tartót, de a fészekkosarat, rajta a fészek alappal puszta kézzel, házilagosan, emberi erővel már életveszélyes lenne megpróbálni feltenni, így az azóta a talajon áll.

Macamadár

Potenciális lakó is akadna most a fészekhez, ugyanis kb. két hete érkezett a mentőköpontunkba egy végletekig legyengült gólya, aki a Macamadár nevet kapta a keresztségben. Megerősödött, így szívesen elfoglalná új otthonát. A fészek feltételéhez viszont darus kocsi kellene.

A központ a közönségtől kér segítséget. Márton Andrást a 06706052252-ös telefonszámon érhetik el, vagy ITT a Facebook-on.

Még nincsenek kommentek :(