Vívó országos bajnokság esztergomi sikerekkel
Sport
2016. ápr. 21.

<p>Megkezdődtek a vívó országos bajnokságok az utánpótlás korosztályokban. Az egész éves munkát itt lehet lemérni, a Magyar Vívó Szövetség is az ezeken a versenyeken elért eredmények alapján készíti majd el az egyesületek ranglistáját. Az első verseny a gyermek korosztályú tőrözőké volt.</p>

Az esztergomi Szent György Vívó Egyesület versenyzője, Molnár Endre nagyszerű vívással kiharcolta a döntőbe jutást, és az 50 induló közül a pontot érő 8. helyen végzett. Csapatversenyek során a hódmezővásárhelyi vívókat legyőzve szintén a 8. helyen végzett a Molnár Endre, Kovács Márton, Füleki Mátyás, Engelbrecht Patrik összeállítású esztergomi csapat.

Engelbrecht Szonja

Molnár Endre

Nemrég került sor a katolikus iskolák vívóbajnokságára is, ahova a Szent György Vívó Egyesület egy autóbusznyi fiatal vívót vitt el Esztergom katolikus iskoláiból. Ezen a versenyen első helyezést ért el a fiatal tőrözők közt Engelbrecht Szonja, és a kardozó lányok közt Juhász Anna. Így a katolikus iskolák legjobb női tőrözője és a legjobb női kardozója is esztergomi vívó lett ebben az évben.

 

Molnár Béla

Szent György Vívó Egyesület

(forrás)