Digitális Témahét a Balassában
Kultúra
2016. ápr. 13.

<p>A Balassa is csatlakozott a <i>D</i><i>i</i><i>g</i><i>itális </i><i>Témahét</i><i> </i>elnevezésű programhoz, melyet első alkalommal rendeztek meg az országban.</p>


Az április 4. és 8. között tartott rendezvénysorozat célja az volt, hogy a diákok digitális eszközökkel dolgozzanak fel egy konkrét tananyag témakört.

A Balassa esetében ez a ,,Boldog békeévek" - vissza a jövőnk érdekében címet viselete.

Ennek keretében mintegy 30 fő 11. évfolyamos diák dolgozta fel az 1900-as évek magyar társadalmát a legkülönbözőbb aspektusokból: a vendéglátás, történelem, magyar nyelv- és irodalom, valamint idegen nyelv segítségével.

A szervező tanárok a tantárgyak sorrendjében: Gaál Gábor, Földes Katalin, Esné Vörös Viktória, Porubszky Krisztina és Marczaliné Márkus Gabriella. A projekt vezetője Gárdai Nóra vendéglátó szaktanár volt. A tárgyaknál természetesen főszerepet kapott a digitális eszközök használata - hardver és szoftver - egyaránt.

A szervezők igyekeztek a szakmai tantárgyakat és a közismereti tárgyakat integrálva oktatni. A résztvevő tanulók minden nap végén konkrét digitális produktumot hoztak létre, melyből az ötödik nap végén egy korabeli kávéházi étlap-újságot állítottak össze a résztvevők.

 

Tatabányai Szakképzési Centrum Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolája és Szakiskolája

(forrás)