Királyvárosi tripla: az országos matematika tanítási versenyt is esztergomi tanítójelölt nyerte!
Kultúra
2016. ápr. 11.

<p>A márciusi <a href="https://www.szeretgom.hu/content/82734-taroltak-az-esztergomi-tanitojeloltek-az-orszagos-tanitasi-versenyen">kettős sikert </a>követően a harmadik országos tanítási versenyen is az esztergomi Gyakorló iskola tanárai által felkészített hallgató hozta el az első helyezést Szarvasról.</p>

A győztes csapat (balról jobbra: Bognár Péterné szakvezető, Lódi Vivien I. helyezett, Miaveczné Hetényi Katalin szakvezető, Németi Edina közreműködő hallgató, Cseri Zoltán informatikus)


 

A Bognár Péterné és Miaveczné Hetényi Katalin gyakorlós tanárok által felkészített Lódi Vivien lett a legjobb a négy, országos döntőbe jutott egyetemista közül.

A Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a  Szarvasi Gyakorló Általános Iskolával együttműködésben szervezett  országos tanítási versenyt. Az ország tanítóképzést folytató egyetemeinek, főiskoláinak végzős hallgatói mérettettek meg a gyakorlóiskolai szakvezetőik felkészítésével, illetve a tanszékek módszertan tanárainak támogatásával.

A március 31. és április 1. között immár második alkalommal megrendezett tanítási verseny méltó örököse a korábbi Országos Apáczai Tanítási Versenynek.

A márciusban lezajlott környezetismeret- és testnevelés tanítási verseny után a sorozat zárásaként a matematika tantárgy tanításából mérhették össze tudásukat a hallgatók.

Lódi Vivien versenytanítás közben


 

A versenyre nevezett hallgatók az első fordulóban tanítási óra videofelvételével és tervezettel neveztek.  A jeligével beküldött anyagokat szakmai zsűri rangsorolta, és csupán a legjobb négy tanítójelölt kapott meghívást a szarvasi versenytanításra.

Idén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Tanárképző Központ, illetve az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara, illetve a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának tanítójelöltjei mutatkozhattak be.

Az első díj átvétele


 

A másnapi tanítási órákat a hallgatóknak szakvezetőik felkészítésével egy éjszaka alatt kellett megtervezni. A hivatalos megnyitót követően sorsolással döntötték el, hogy mit, és melyik osztályban fognak tanítani. Lódi Vivien a másodperc fogalmának kialakítását kapta feladatul, harmadik osztályosok számára. A tananyag feldolgozását olyan jól sikerült megvalósítania, hogy a négy jó közül a legjobb lett.

 A 2016. évi matematika tanítási verseny eredménye a következő: első helyezett Lódi Vivien (PPKE BTK VJTK), felkészítő tanára: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin szakvezető tanárok.  

(forrás)