Szerinted a Mária Valéria híd újjáépítése erősítette a két oldal kapcsolatait?
Kultúra
2016. márc. 29.

<p>Beszéljük meg a művészet nyelvén az Euróhíd Alapítvány és a Kaleidoszkóp Ház közös művészeti versenyén. 2016. augusztus 31-ig várják a pályaműveket.</p>

Kép: kaleidoszkophaz.hu


 

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány, az esztergomi Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központtal együttműködésben művészeti versenyt hirdet „A 120 éves Mária Valéria híd” címmel, valamennyi érdeklődő művész számára.

Az ihletet a 120 éves Mária Valéria híd adta.

Olyan műveket várnak tehát, amelyek bemutatják a Mária Valéria hidat, a Duna, mint határfolyó által elválasztott embereket újra összekapcsoló vasmonstrumot, az európaiak közösségét szimbolizáló, a határok felett átívelő hidat, valamint Advent lévén, az emberek és a Teremtő közötti kapcsolatot kifejező várakozás hídja témájában és ihletésében is jelentkezhetsz alkotással.

A pályázat kifejezetten összművészeti jellegű: a képzőművészetek mellett minden más művészeti ág képviselőjét bíztatják a részvételre. Legyen az festmény, irodalmi vagy zenemű, szobor, színdarab vagy performansz minden alkotást szeretettel várnak.

A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett. A zsűri által a legjobbnak talált alkotást a művészeti alapból pénzjutalomban részesítik, azután pedig az összes alkotásból kiállítást rendeznek, majd az elkészült darabokat kiállítják.

A kiírásra bárki jelentkezhet. A jelentkezési lap az oldal alján tölthető le. Határidő: 2016. augusztus 31. 24:00 óra. Ha kedvet kaptál a részvételre, küldd el alkotásodat, valamint kitöltött és aláírt jelentkezési lapodat a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ (2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.) címére.

A szervezők kérik, gondoskodj róla, hogy jelentkezési lapod az alkotással együtt 2016. augusztus 31. 24:00 óráig a fenti címre megérkezzen. A későn érkezett jelentkezéseket nem veszik figyelembe.

(forrás)
Csatolmányok
2016. 03. 29. 9:49