Taroltak az esztergomi tanítójelöltek az országos tanítási versenyen

Taroltak az esztergomi tanítójelöltek az országos tanítási versenyen

2016. 03. 23. 11:27

A gyakorlós szakvezető tanárok által felkészített hallgatók elhozták mindkét első helyezést Szarvasról, ezen felül még egy második és egy negyedik helyezést értek el.

Nagyné Stóbl Katalin, Poncski Lilla, Miaveczné Hetényi Katalin, Bognár Péterné, Németi Edina, Borbély Mónika,Fekete Patrícia, Cseri Zoltán


 

A Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin, Nagyné Stróbl Katalin gyakorlós tanárok által felkészített hallgatók - Borbély Mónika, Fekete Patrícia, Németi Edina és Poncski Lilla - a jók között is a legjobban szerepeltek.

A „Tanuld és tanítsd a jobbat!” Címmel megrendezett országos tanítási versenyt a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara szervezte a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájával együttműködésben.

Az immár második alkalommal megrendezett tanítási verseny méltó örököse a korábbi Országos Apáczai Tanítási Versenynek.

Németi Edina-természetismeret tantárgy I. helyezettje


 

Idén matematika, környezetismeret, testnevelés tantárgyakból hirdette meg a tanítóképzést folytató felsőoktatási intézmények hallgatóinak a szakmai rendezvényt.

A verseny iránti kiemelkedő érdeklődést mutatja, hogy a felsőoktatási intézmények, tanszékek, gyakorló iskolák oktatói, szakvezető pedagógusai fontosnak tartották, hogy hallgatóik megmérettessenek a kétfordulós szakmai versenyen.

A versenyre nevezett hallgatók az első fordulóban tanítási óra videofelvételével és tervezettel neveztek.  A jeligével beküldött anyagokat szakmai zsűri rangsorolta, és tantárgyanként csupán a legjobb négy tanítójelölt kapott meghívást a szarvasi versenytanításra.

Március 17-én és 18-án a testnevelés és környezetismeret tantárgyak tanítási versenyére került sor a szarvasi campuson. A megnyitót követően volt a sorsolás. Ebből tudták meg a tanítójelöltek, hogy másnap melyik osztályban milyen tananyagot tanítanak.

Borbély Mónika-testnevelés tantárgy első helyezettje


 

A szarvasi gyakorlóiskola második, harmadik és negyedik osztályaiban zajlottak a versenytanítások.

Itt bizonyíthatták a tanítójelöltek a szakmai felkészültségüket, a tanítás iránti elkötelezettségüket és módszertani sokszínűségüket. A mindösszesen nyolc döntősnek a fele Esztergomból került ide.

Már önmagában ez is jelentős eredménynek számít, de a hallgatók önmagukat is felülmúlva megnyerték mindkét versenyt, valamint egy második és egy negyedik helyezést is elhoztak.

A második alkalommal megrendezett „Tanuld és tanítsd a jobbat!” Országos Tanítási Verseny helyezései a zsűri döntésének megfelelően a következők:

Testnevelés tantárgy: első helyezés – Borbély Mónika Zsuzsanna /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Nagyné Stróbl Katalin, negyedik helyezés – Fekete Patrícia /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Nagyné Stróbl Katalin

Környezetismeret tantárgy: első helyezés – Németi Edina /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin, második helyezés – Poncsik Lilla /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin

Még nincsenek kommentek :(