Annavölgyi szülők a vádlottak padján: súlyos sérüléseket okoztak gyermekeiknek
Bulvár
2016. márc. 9.

<p>Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt a 34 éves nővel, és a 31 éves férfivel szemben.</p>

A szülők 2014 nyarán két gyermekükkel, a 7 éves kislánnyal és az 5 éves kisfiúval együtt a gyerekek gondozására és nevelésére alkalmatlan állapotban lévő ingatlanba költöztek Annavölgyön. A házban nem volt vezetékes víz, a szülők nem biztosították a tisztálkodási lehetőségeket, a villanyvezetékek ki voltak szakadva a falból, a mennyezet vakolata omladozott, így veszélyt jelentett a kiskorúak testi épségére.

A szülők nem tartották tisztán a gyerekeket, nem látták el elegendő, életkoruknak és fejlődésüknek megfelelő élelemmel, ezért a gyermekek rendszeresen éhesek voltak, miközben a szülők naponta többször dohányoztak.

Az elkövetők nem kísérték figyelemmel a kislány iskolai tanulmányait, otthoni tanulási feladatok elvégzését nem követelték meg, nem gyakoroltak vele, nem biztosították hiánytalanul a tanszereit, felszerelését, nem adtak segítséget a tanuláshoz, ezért a gyermeknek évet kellett ismételnie.

A gyámhivatal 2015. január 14-én elrendelte a sértettek nevelésbe vételét, majd őket nevelő szülőknél helyezték el.

A házaspár elhanyagoló, szülői mivoltukból fakadó kötelezettségeiket súlyosan megszegő magatartásai következtében mindkét gyermek érzelmi és erkölcsi sérülést szenvedett.

Az elkövetők büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

 

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

(forrás)