Angol nyelvű régészeti képzés indul Esztergomban
Közélet
2016. márc. 8.

<p>Március 8-án dr. Szuromi Anzelm Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora és Romanek Etelka a város kulturális életének további dinamikus fejlődését garantáló megállapodást írtak alá a Városházán.</p>


 

A szerződésben foglaltak szerint az egyetem célja, hogy az itt tanuló hallgatók, fiatal kutatók és tanárok egyre nagyobb számban vegyenek részt Esztergom tudomány és kulturális életében, bekapcsolva az ősi várost Európa tudományos vérkeringésébe. Mindezt az esztergomiak bevonása és folyamatos tájékoztatása mellett.


 

2016 őszétől ezért Esztergomban indul az egyetem angol nyelvű régészeti képzése is. Mint hangsúlyozták, a Pázmány Régészeti Tanszék munkája már korábban is szoros együttműködésben zajlott a Vármúzeummal és a Balassa Bálint Múzeummal, de a város középiskoláival is kiváló kapcsolatokat ápolnak a katolikus egyetem régészei. Szorgos önkéntes kezek segítik már az esztergomi ásatásokat is.


 

A március 8-án aláírt együttműködési megállapodás az Esztergomért végzett elhivatott munkát emeli hivatalosan is még magasabb szintre.

Az egyetemmel kötött megállapodás részleteit ITT olvashatják el.

(forrás)