Tényleg Romanekahibás?

Tényleg Romanekahibás?

2016. 03. 03. 17:05

Néhány hónappal ezelőtt indult  egy új, témaválasztása alapján is egyértelműen esztergomi facebook oldal. A szerzők sajnos nem vállalták az arcukkal és nevükkel a véleményüket, pedig ezt a műfajt anonim módon nem lehet komolyan művelni. Márpedig komolyan vehető, felesleges személyeskedés helyett a valódi problémákra rámutató hatalomkritikára most is nagy szüksége lenne Esztergomnak. Még az sem lenne baj, ha ilyen tartalmú írásokat fél-egy oldal terjedelemben - akár az ellenzéki képviselők tollából, akár máshonnan - maga az Esztergom c. újság hozna le minden egyes lapszámban.

Ön mit gondol, tényleg Romanekahibás?

Válasz Szavazatok
Vannak bajok, de van előrelépés is, de jobban kellene kommunikálnia a célokat a vezetésnek
10%
Vannak bajok, de van előrelépés is, viszont nagyon lassan változnak a dolgok, a tetteken kéne gyorsítani
70%
Igen, minden sokkal jobb lenne most, ha más lenne a polgármester
20%
Nem, ez csak egy fröcsögő gyalázkodás, minden a legnagyobb rendben van
0%

2016. 03. 23. 13:43

 Tegnap szedték le. Késő délután egy megosztásban olvastam a Czuczor utcával kapcsolatban  egy- minek is nevezzem, tán jól illik rá a kiöklendezés- szösszenetet, és reagáltam rá. Pár órával később gondoltam, megnézem, hogy mi más van még az oldalon, de akkor  már nem volt elérhető.

Nekem leginkább az ifjúesztergom szintje jutott róla eszembe:)

 

Törölt felhasználó #43

2016. 03. 23. 8:08

Na, hova tünt ez a csodaoldal a facebookról? Akiben nincs meg a kitartás és a bátorság, az sosem lesz sikeres karaktergyilkos. 

2016. 03. 23. 1:14

A leírtak jól jellemzik a közállapotokat. Boldogabb helyeken természetes dolog, hogy szakmai kritériumok alapján, tisztességes megbízásokat adnak, helyieket preferálnak, becsülete van a közösségi munkának. Van ám ilyen település is. Mutyikosokéknál persze ez fordítva működik. Ezért magyarázkodik az akinek nincs miért, akinek  meg lenne miért, az ellenségekkel hadakozó bozótharcos.

Törölt felhasználó #43

2016. 03. 22. 21:38

Hát amilyen szélhámosok megfordulnak a párt környékén, simán elképzelhető bármi. 

Törölt felhasználó #43

2016. 03. 22. 21:29

Apropó, hallottad, hogy állítólag a múlt heti Pártgyűlésen is téma volt, hogy mit keresünk mi (márminthogy te is meg én is) egyáltalán a város cégei környékén? Nekem egyre gyanúsabb, hogy ez a Gusztáv csak álbalos és valójában inkább valamelyik jobboldalra pozícionált érdekcsoport fejezi így ki azon véleményét így, hogy ők több zsákmányra számítottak volna. De persze ez csak egy megérzés, lehet, hogy tévedek, de ha nem, akkor zseniális ahogyan fel tudta fűzni magára a Tétényi által magukra hagyott igazi híveket.

Törölt felhasználó #43

2016. 03. 22. 21:23

várj, azon gondolkodom, mi a rákot lehetne felhozni most bűnömként? 
oké, bedolgozok a strigóba, mellé súlyosbító tényező: én csinálom az ESZTERGOM újság címlapképeit...
de ez azért van biztos, mert részt vettem Etelka kampányában

ja, súlyosbító tényező: a Hídlap jelenlegi motorja az én kezeim közül került ki anno

Azthiszem ezzel a vallomással jobban megkaraktergyilkoltam Etelkát mint a Romanekahibás :) 

2016. 03. 22. 21:17

Most már nem kattinthat senki, mert törölte az egészet a user, meg még mintha exkuzálta volna is magát. A remény hal meg  utoljára, tényleg.

Lett egy tucat IP címem, abból 1 vagyok én, 1 Villy, kb 2 a Bejó... hogy őszinte legyek kicsit most el is gondolkodtam ezen, hogy elég veszélyes dolog van a kezemben, mert tegyük fel valaki komolyan veszi Gusztávot, és feljelenti... a polgármester hivatalos személy, a rágalmazása közvádas ügy - és volt is olyan itt a városban akit elítéltek Meggyes ellen ilyesmiért amikor nem egészen csak véleményt írt le, hanem rá lehetett húzni, hogy hamis tényeket ír. Ez egy veszélyes szakma. Egyszóval jobb ha törlöm a web szerver logokat, hogy le tudjam tagadni, hogy van ilyenem, ha esetleg tanúnak idézne a rendőrség. 

2016. 03. 22. 21:04

És most mindenki, aki kattint, Guszti lesz?

2016. 03. 22. 20:52

Na jó, még egy gondolat a témában: arra jó ez, hogy kovácsoljon egy olyan csapatot  - cseréptől a "médiavámpíron" át  a "migránsig" itt helyben, ami ujjgyakorlatként mossa le az ilyeket a téképről. 

2016. 03. 22. 20:43

Két nap volt elvinni az oldal fókuszát Romanekahibásról Cserépahibásra. Ha még Bejó is beszállna, szerintem Gusztáv depi-szuicid lenne egy nap alatt. 

2016. 03. 22. 20:39

Az a helyzet, hogy én ezen nagyon jól szórakozom. 

2016. 03. 22. 20:35

Nem hiszem, hogy az ilyenekre érdemes lenne ennyi érvet elpazarolni. Van pár ember, aki szeretne káoszban élni. Volt rá négy év, hogy a város is eldöntse, neki kell e. Nem kellett. Nyugodtan írhatsz még nekik hosszú litániákat, eleve képtelenek, alkalmatlanok arra, hogy bármilyen logika mentén vitapartnerek legyenek. Igazából nincs más céljuk, mint az uszítás, a tipikis "dögöljön meg a szomszéd tehene" sajátos, felnagyított, esztergomi kis valósága. Többek között pont ezért tart itt ez a város, sokkal könnyebb köpködni - bárkit, akinek más a véleménye - mint vitába szálni vele. Ami furcsa, hogy míg néhány piszlicsáré dologban mindenki azonnal hangoskodik, most milyen csend van. És még valami: érdemes megnézni a szóban forgó oldal lelkes lájkolóit, megosztóit, igencsak közös halmazt képeznek a korábbi választásokon oly aktív társasággal. 
Részemről off a továbbiakban e témában, ennyit is kár volt rájuk pazarolni. Szeretgomos kérdőívet meg pláne ;)

2016. 03. 22. 20:08

Szóval ezt hozta össze ez a gerincbajnok, a legsötétebb meggyesista időket idéző módon:

Mit gondolnak, Szeretgomos Cserép miért harcol napok óta sok órában ROManek hírneve javításáért?? Idepofátlankodik, lenéz mindenkit, aki lájkolni mer, próbál bomlasztani, de mit?? Erről is felmérés készül a cége által?? Azt mennyiért csinálja? Az 1 milliós titkos felmérés készítője hány szálon függ a polgármestertől?? Beszélik, hogy ROManek fiának ő a munkaadója, úgy könnyebben érthető volna. A szerződés, amivel megbízta ROManek, nyilvános, vagy titkos, mint az 1 milliós felmérés?? Önszorgalomból csinálná ahogy mondja? Persze, Magyarországon mindenki vak és hülye. Ugyan már! Ki az a hülye, nem párttag, aki magánszorgalomból naponta sok órát azzal tölt, hogy adatokat keressen, cáfolni próbál mindent egy alkalmatlan polgármester miatt? Ő mondja mindenhol, milyen sokat keres. ROManek 3 milliós jutalma tetszik a szentmisékért? Ő gusztávnak nevezi az oldalt, mi meg kollaboránsnak az ilyeneket! Listázza a szeretgomos Cserép az ő oldalára belépőket is?? Arról is jelentés készül? Ha igen mennyiért?

 
Először betettem egy linket, csak neki. Ez egy honey trap volt, ha rákattint, én látom az IP címét a szerveren -> van mire hivatkozni a feljelentésben, a rendőrség tud nyomozni, ha más nem a nyomozás végére meglesz, hogy hol lakik.
 
Az érdemi válaszom:
 
"Na, most hogy ezen túl vagyunk, foglalkozzunk a poszttal.

Először is, kezdjük ott, hogy a saját hírnevem okán léptem be: Gusztáv a parkolási kérdőívet támadta, ahhoz meg Romaneknek nem sok köze van: én programoztam, én értékeltem ki, Villyvel közösen írtuk róla a tanulmányt. Aki olvasta, eddig csak pozitív visszajelzést adott, akár ellenzéki, akár kormánypárti képviselő volt. Javaslom kikérni és elolvasni, tényleg jól sikerült, szerintem.

Másrészt, azt hittem ez egy nyilvános facebook oldal, ahol nem egyoldalú propaganda zajlik, hanem párbeszédet kívánna indítani valaki arról, hogy milyen bajok vannak Esztergomban. Nyilvánvalóan részemről ez tévedés volt.

Gergő, Etelka fia valóban az alkalmazottam volt 2011 és 2013 között, mielőtt teljesen Budapestre költözött, a Szeretgom és néhány másik ügyfelünk weboldalának a designját csinálta. Nagyon jó grafikus a srác. Többek között önkéntesként ő csinálta Tétényi Éva 2010-es kampány arculatát, nyomdai anyagait, weboldal designját - és az akkori 20 alatti generációból az egyik legaktívabb Meggyesbuktató csapattag volt. Nagy vesztesége a városnak ő is, sajnos nagyon kevesen jönnek, jöttek haza abból a generációból egyetem/főiskola után, meg eleve alig vannak itthon páran. Önkéntesként ő is csinálta a SZIGMÉDIÁT, ami a háború által sújtott Szent István Gimnázium belső ügyeit teregette ki a város elé. Meg ha rákeresel, hogy Meggyesbukta, rengeteg montázs és fotosoppolt kép az ő keze munkája. Mindegy, rég volt.

Érdekes módon utoljára Gergő alkalmazotti státuszát nekem pont Knapp János Pál ex-alpolgármester hányta a szememre még 2012 környékén egy bírósági tárgyaláson, ahol egy rágalmazási ügy miatt voltunk egy légtérben - már nem egészen emlékszem a kontextusra, de kb. hasonló módon, számonkérő hangnemben ment a dolog. 

Romanek Etelkával vagy az Önkormányzattal semmilyen szerződésem személy szerint nekem nincs, senki azért nem fizet, hogy én itt Önnek irogassak - azért teszem, hogy megpróbáljam megvilágítani, mennyire tévúton jár ezzel az egésszel. 8-10 éve aki követi a tevékenységemet, az tudja, hogy én ilyen vagyok. Azt is tudják rólam, hogy alapvetően nincs rejtegetni valóm, az önkormányzattal vitt tucatnyi perem mindegyikét megnyertem - csupán egy ügyet vesztettem el, amikor a Szent István Gimnáziumos fegyelmi ügyek kapcsán adófizetési bojkottra kértem a várost - amiatt el is vagyok ítélve jogerősen (kaptam egy ejnyebejnye megrovást) törvény elleni uszításért. Na jó, meg a Bayer Zsoltot nem sikerült elítéltetnem rágalmazásért, mert azt mondta a bíró, hogy közszereplő vagyok és tűrnöm kell ha Zsóti csúnya hazguságokat ír rólam... aztán egy másik ügyben egy másik bíró meg azt mondta, hogy nem vagyok közszereplő. Kiváncsi leszek, hogy ha feljelentem Önt, most épp minek fogok minősülni.

Apropó, erről jut eszembe Gusztáv, önnek reggel 10 óráig adok határidőt arra, hogy felhívjon telefonon, bemutatkozzon, és bocsánatot kérjen. Ellenkező esetben megy a feljelentés a rendőrségre. Ez a poszt ugyanis itt rágalmazás, nagy nyilvánosság előtt."

2016. 03. 22. 20:06

Gusztáv törölgeti a kommentjeimet. Igazi gerinc. Ma pedig külön velem foglalkozik. Elkedem ide átmásolni inkább a kommentjeimet, mert szerintem ezeket is törölni fogja.  

2016. 03. 21. 15:36

Ha nem tudod  a " deszantos" , "ejtőernyős" szavak értelmét a lokális politikában akkor vagy teljesen felesleges magyarázni, mert érdemtelenül nagy reklámot kap egy ilyen semmi téma vagy egyszerűen csak álnaiv kérdést teszel fel. 

2016. 03. 21. 14:25

Szélsőbalos csapatok: Lenin fiúk Szamuely Tibor vezetésével.

2016. 03. 21. 14:03

Lehet a hatalomkritikát gyakorolni azért, mert mondjuk aggódsz a városod jövőjéért. Meg lehet gyakorolni azért, mert hónap végén jön érte a  fizetés, vagy csak mert perverz örömet okoz. Az első típusúval akkor is rokonszenvezek, ha nem értek konkrétan egyet a mondandójával - nagyon tartalmas vitákat lehet ilyen emberekkel folytatni. A második típusút messziről kerülni kell, mert nincs más célja a tevékenységének, mint a zavarkeltés, a káosz. 

2016. 03. 21. 12:36

deszanntos=deszantos

2016. 03. 21. 12:35

deszanntos

egy konkrét harci feladat megoldása érdekében ideiglenesen létrehozott katonai alakulat,melyet különlegesen képzett  katonákból állítanak össze.

Masírozott  országszerte a"fekete sereg",mintha szélső jobboldalhoz köthetőek lettek volna,ha nem tévedek,szélső baloldali csapatokról még nem hallottam.

2016. 03. 21. 10:33

Deszantos szélsőbalos amatőr felforgatók, akik nem értik a város lelkének rezdüléseit, csak próbálkoznának zavart kelteni, de mivel nem látják a finomságokat, belegabalyodnak a város pókhálóiba és ahogy csetlenek-botlanak, csak nevetségessé teszik magukat.