Március elsejétől már a dél-esztergomiak is élvezhetnék a tömegközlekedés csodáit
Gazdaság
2016. febr. 24.

<p>Jönne a 111-es járat, bővülne a menetrend, nem mellesleg a déli városrész lakóit érintené leginkább a változás. A holnapi testületin szavazhatnak az előterjesztésről.</p>

Az Ikarus most még közelebb megy a déli városrészhez


 

Az Önkormányzat prioritásai között szerepelt, hogy a buszközlekedés átszabása közepette a társaság vegye figyelembe a déli városrészben lakók érdekeit, legyen tekintettel iskolások napi közlekedési szokásaira, illetve a Kórház felé közlekedő járatok a Bánomi lakótelep felől érkezve is álljanak meg az egészségügyi intézmény előtt. Pluszban a társaság aktualizálta kicsit a megállóneveket is.

Jelenleg az 1-es és a 11-es jelzésű buszok húsz percig várakoznak a Vasútállomásnál, az időt kihasználva ezek a járatok a Schweidel utcán folytatnák útjukat a déli városrészbe. Ráadásul a reggel hét órakor induló járatok a diákok iskolába jutását segítve közlekednének.

A reggeli órákban a diákok közvetlen iskolába juttatásának elősegítésére javasolják, hogy a 7:00 órakor induló 11-es jelzésű járat 111-es jelzéssel a Vasútállomásról indulást követően az Áchim András utcán keresztül Diósvölgyi elágazás – Schweidel József utca útvonalon a Vasútállomást érintve folytassa a járatot a 11-es járat jelenlegi útvonalán.

2016-ban további fejlesztések várhatók az esztergomi tömegközlekedésben, a korábbi információk szerint megújul majd a buszflotta is.

1-es

Az 1-es helyijárat kivinne minket egészen az Ipari Parkba, Esztergom legtávolabbi megállója dél felé így a Rubik Ernő utcában lenne. További megállók, amelyeknél március elsejétől már fel lehetne szállni a buszra: Diósvölgyi elágazás, Látóhegyi út, Galagonyás út – Tesco és újra a Vasútállomás.

Pirossal szedve a változások


 

11-es

A 11-es számú helyijárat megálló lajstromából kimaradna az Irinyi utcai megálló.

Pirossal szedve a változások


 

111-es

A 111-es jelzésű járat menetrendje.

Pirossal szedve a változások


 

43-as

A 43-as autóbusz esetében csupán a megállók neveiben történt változás. Így lett az Óvoda közből Honvédtemető köz, a Magyari L. utcából Eszperantó utca, a Gépgyár utcából Knorr János utca, a Retek utcából Szalézi lakópark, Kassai utca a Polgármesteri Hivatal kirendeltségéből.


 

A menetrendek 2016. március 1-jétől


 

(forrás)