Audiovizuális könyvbemutató a Házban
Kultúra
2016. febr. 23.

<p style="text-align: justify;">2016. február 27-én, szombaton a Kaleidoszkóp Ház vendégei lesznek Magolcsay Nagy Gábor költő, aki nemrég megjelent <em>Második ismeretlen</em> című könyvét mutatja be és Szabó Kristóf, aki az est vizuális hátterét biztosítja.</p>

Az audiovizuális est a Kaleidoszkóp Ház barlangjában kerül lebonyolításra, ahova sok szeretettel várunk minden irodalomkedvelőt.

 

Magolcsay Nagy Gábor 1981-ben született Miskolcon. Költő, zenész. Logo-mandalákat, vizuális költeményeket és versprózákat ír, zenei és összművészeti projektekben vesz részt. A Metanoia Park vizuális költészeti projekt alapítója, alkotója és művészeti vezetője. Ashes of Cows név alatt az ambient és a pszichedelikus rock határterületein kísérletezik. Szövegei 2005 óta jelennek meg többek közt az Alföld, Bárka, Élet és Irodalom, Irodalmi Szemle, Jelenkor, Kalligram, Műút, Tiszatáj folyóiratokban. Kötetei: 150° (Palatinus, 2009), Második ismeretlen (AmbrooBook, 2015)

 Az est folyamán közreműködik Szabó Kristóf (1988) képzőművész, videoművész. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát, majd művésztanári diplomát. Tanulmányait Drezdában végezte. A társművészeti együttműködésekkel kísérletező MovIng és ColLab csoportok alapítótagja. Újabban a festészet és a video kapcsolatával foglalkozik.

(forrás)