Újráztak az esztergomi serdülők: Itthon maradt a Pellinger-serleg
Sport
2016. febr. 23.

<p>A Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb hagyományával bíró rendezvénye a Pellinger Serdülő Focitorna. Ezért a kupa megtartása vagy elhódítása mindig szimbolikus jelentőséggel bír.</p>

Az esztergomi serdülők


 

Pellinger Zoltán

Pellinger Zoltán a hetvenes évek meghatározó játékosa volt a MIM Vasas csapatának. 1983-ban, megdöbbentően fiatalon, 35 évesen súlyos betegségben ragadta el a halál, három kiskorú gyerek és egy óriási űr maradt utána. Ezt a család, a csapattársak a szurkolók azóta sem tudták feldolgozni. Utolsó éveiben már a serdülő csapatot edzette a népszerű „Zsuzsi”. Ezt a becenév annyira ismert, hogy volt aki csak így szólította.

Ebben az évben 6 csapat játékosai, edzői emlékeztek meg róla, természetesen a családján, szurkolókon és a régi csapattársain kívül.

A csapatot 2X3-as csoportba sorsolták be a szervezők, majd a keresztbe játszás után jöttek a helyosztók.

A csoportmérkőzések során a Lábatlan hibátlan teljesítményt nyújtott, ezért is volt kisebb meglepetés, hogy simán kikapott a keresztbejátszásban az Esztergomtól és így a harmadikak lettek. Dicséretet érdemel a Csolnok, akaratos, lelkes játékáért, a döntőben az Esztergom is nehezen győzte le őket.

A rendezvényre rengetegen jöttek el a Zsuzsi régi csapattársai közül, sőt jelen volt egykori edzője Osvald Béla és fia, ifj. Pellinger Zoltán is.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Pellinger Zoltán életútját, kiemelve, hogy a Spori munkatársai, régi csapattársak, barátok nem engedik a feledés homályába veszni az emlékét.


 

Zárásként mindenki elfogyasztotta a jóízű babgulyást, amit két régi csapattárs Ilosvai Antal és Nagy József készített a résztvevőknek. A tornát az Esztergomi Öregfiúk, az Esztergom FC valamint Dolgos László támogatta.

 

Döntő:

Csolnok-Esztergom 0:1

Végeredmény:

Esztergom

Csolnok

Lábatlan

Visegrád

Ferences Gimnázium

Tát

Legjobb játékos:

Lampert Dominik (Esztergom)

(forrás)